Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, evaziv privind declarațiile axa Rusia-Turcia-Iran: O să va explice domnul consilier Ion Oprișor ce a vrut să spună

Iohannis, evaziv privind declarațiile axa Rusia-Turcia-Iran: O să va explice domnul consilier Ion Oprișor ce a vrut să spună

Un articol de: - 30 Mai 2017, 08:21
Iohannis, evaziv privind declarațiile axa Rusia-Turcia-Iran:  O să va explice domnul consilier Ion Oprișor ce a vrut să spună Foto: activenews.ro Politică

Deși în mesajul publicat pe site-ul Administrație Prezidențiale se arată că mesajul privind "axa Rusia-Turcia-Iran" îi aparține președintelui și doar a fost citit de consilierul său Ion Oprișor, Klaus Iohannis s-a arătat evaziv în ce privește respectivul mesaj, potrivit Hot News.

Mesajul atribuit lui a fost transmis luni de consilierul său prezidențial Ion Oprișor, care a vorbit într-un discurs la o conferință de securitate despre o "axa Rusia-Turcia-Iran" ce complică situația de securitate din Regiunea Mării Negre.

Întrebat de ziariști cum comentează această declarație, Iohannis s-a dezis de mesaj afirmând  "O să va explice domnul consilier ce a vrut să spună cu acea axă".

În mesajul publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale se arată că acest mesaj aparține șefului statului și doar a fost citit de consilierul Oprisor. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 29 mai a.c., un mesaj cu prilejul deschiderii lucrărilor programului 'Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil', ediția 2017. Mesajul a fost prezentat de către domnul Ion Oprisor, Consilier Prezidențial-Departamentul Securității Naționale", potrivit sursei citate. 

Potrivit mesajului,  o "axă Rusia-Turcia-Iran" complică situația de securitate din zonă Mării Negre. 

"Arealul (Mării Negre-n.red.) reprezintă o frontieră maritimă a NATO și a UE, dar, în același timp, un coridor de acces strategic spre Asia Centrală și Orientul Mijlociu, tablou complicat suplimentar de axă Rusia-Turcia-Iran", se arată în mesajul citit de Ion Oprisor la conferința de securitate. 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   consilier