Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: Independenţa justiţiei este pusă la grea încercare. Sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justiţiei din partea unor politicieni lipsiţi de integritate

Klaus Iohannis: Independenţa justiţiei este pusă la grea încercare. Sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justiţiei din partea unor politicieni lipsiţi de integritate

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 22:01
Klaus Iohannis: Independenţa justiţiei este pusă la grea încercare. Sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justiţiei din partea unor politicieni lipsiţi de integritate Politică

Klaus Iohannis a condamnat luni seară atacurile date la adresa justiţiei de către coaliţia aflată la putere, arătând că indepedenţa justiţiei estei pusă în pericol în România de către "politicieni lipsiţi de integritate".

Şeful statului a subliniat, în cadrul conferinței „Conduita etică a magistraților pentru consolidarea încrederii publice. Dialog deschis privind integritatea judiciară”,  că atacurile la adresa justiției, „din partea unor politicieni lipsiți de integritate”, sunt tot mai frecvente în ultima perioadă, fapt pentru care „moralitatea şi profesionalismul magistraților devin esențiale în apărarea și menținerea încrederii cetățenilor în justiție".

"Încrederea începe cu integritatea magistraților. Lupta anticorupție este indisolubil legată de integritatea celor care fac parte din instituțiile sistemului judiciar", a subliniat Klaus Iohannis, conform biziday.ro.

În cadrul evenimentului, Iohannis a felicitat profesioniștii în justiție „pentru rezultatele tot mai bune privind înfăptuirea actului de justiție în România, obținute în ultimii ani, dar şi pentru modul în care şi-au făcut datoria şi au apărat independența puterii judecătorești” și a arătat că, în ciuda numeroaselor dificultăți întâmpinate, „integritatea şi profesionalismul manifestate au arătat clar românilor, dar și partenerilor noștri externi, că justiția s-a maturizat, este pregătită, capabilă şi decisă să-și apere independența.”

"Vocea dumneavoastră este auzită, contează şi va conta. Continuați să vă faceți meseria cu verticalitate și curaj, fideli principiilor democrației şi statului de drept! Rămâneți vigilenți şi nu vă pierdeți speranța! Sunt alături de dumneavoastră şi am convingerea că aveți susținerea cetățenilor din întreaga țară, care au transmis mesaje foarte clare şi ferme clasei politice. Am certitudinea că românii vor apăra și pe mai departe independența justiției cu aceeași convingere.

Avem o Constituție, avem un crez – în statul de drept şi în democrație – și avem garanția dată de apartenența la Uniunea Europeană pentru respectarea acestui crez. Avem o justiție formată din magistrați integri şi am încredere că vor continua să rămână așa”, a conchis președintele.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis