Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, la Bruxelles: Afganistan, o țară în care România investește foarte multe resurse. Este inadmisibil să devină sursă pentru refugiați o zonă unde contribuim la pacificare cu mulți militari

Iohannis, la Bruxelles: Afganistan, o țară în care România investește foarte multe resurse. Este inadmisibil să devină sursă pentru refugiați o zonă unde contribuim la pacificare cu mulți militari

Un articol de: - 16 Oct 2015, 15:32
Iohannis, la Bruxelles: Afganistan, o țară în care România investește foarte multe resurse. Este inadmisibil să devină sursă pentru refugiați o zonă unde contribuim la pacificare cu mulți militari Politică

Președintele Klaus Iohannis susține că este inadmisibil ca Afganistanul să devină sursă de refugiați, ținând cont de sumele mari de bani pe care îi investim în această țară.

Într-un discurs ținut la Bruxelles, acolo unde are loc Consiliul European, Iohannis a declarat că trebuie găsite soluții comune cu membrii UE pentru a stopa valul de refugiați din această țară.

"O temă importantă pe care am discutat-o şi am aprofundat-o este legată de sursa acestui val de refugiaţi, sursa principală fiind, cum bine se ştie, zona Siria. Dar cu îngrijorare am putut să constatăm că tot mai mulţi refugiaţi vin şi din cu totul alte zone, de exemplu, Pakistan şi Afganistan. Afganistan unde şi România contribuie la pacificarea zonei cu un număr important de militari", a spus Iohannis, transmite mediafax.

Preşedintele a atras atenţia că peste 600 de români sunt angajaţi în procesul din Afganistan, iar România investeşte foarte multe resurse în aceste activităţi, afirmând că este inadmisibil ca această ţară să devină sursă de refugiaţi în actualele condiţii.

"Este după părerea noastră inadmisibil ca o ţară în care investim foarte multe resurse pentru a accelera procesul de pace să devină sursă pentru refugiaţi care vin în Europa, o temă unde va trebui să găsim soluţii comune", a spus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Afganistan,   refugiati,   imigranti