Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, după acuzaţiile de antisemitism: "Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste"

Iohannis, după acuzaţiile de antisemitism: "Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste"

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2018, 11:24
Iohannis, după acuzaţiile de antisemitism: "Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste" Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a condamant în termeni fermi acuzaţiile de antisemitism lansate de Ilan Laufer după ce i-a fost respinsă numirea în fruntea Ministerului Dezvoltării. 

Şeful statului subliniază că astfel de referinţe la antisemitism şi nazism "denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie", iar prin folosirea lor, "Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste".

Iohannis mai arată că "aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe".

Redăm mai jos integral comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură.

Însușindu-și cu bună știință un text cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care proferează asemenea acuzații scandaloase se descalifică automat și nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnități în statul român.

Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declarații cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obținute de țara noastră în toți acești ani. România este activ implicată în demersurile internaționale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut și apreciat ca atare.  

Pentru o mai bună cunoaștere a culturii comunității evreiești și pentru prezervarea adevărului istoric, Președintele României a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului.Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

În iunie 2017, Președintelui Klaus Iohannis i-a fost decernată distincția „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American.  Președintelui României i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv în consolidarea democrației și statului de drept, precum și eforturile sale susținute în promovarea toleranței, combaterea antisemitismului și xenofobiei, precum și pentru întărirea relațiilor țării noastre cu SUA și Israel.


 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Ilan Laufer