Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis anunță o mediere Guvern PSD - BNR: S-a mers prea departe cu anumite declarații contondente. Abordarea de a arunca în curtea BNR inflația sau creștera dobânzilor e fundamental greșită (VIDEO)

Iohannis anunță o mediere Guvern PSD - BNR: S-a mers prea departe cu anumite declarații contondente. Abordarea de a arunca în curtea BNR inflația sau creștera dobânzilor e fundamental greșită (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 23 Apr 2018, 19:53
Iohannis anunță o mediere Guvern PSD - BNR: S-a mers prea departe cu anumite declarații contondente. Abordarea de a arunca în curtea BNR inflația sau creștera dobânzilor e fundamental greșită (VIDEO) Politică

Klaus Iohannis a criticat în termeni duri politica Guvernului PSD-ALDE de a arunca vina pe BNR pentru inflația și dobânzile în creștere. Președintele a declarat că în zilele următoare va chema la Cotroceni reprezentanți ai Guvernului și ai BNR pentru a media acest conflict. 

Întrebat cum vede faptul că BNR și chiar și Cotroceniul sunt blamate pentru situația economică, Iohannis a răspuns: ”e posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului și ale BNR să semene și asta pentru că înțelegem legile economiei și vedem ce se întâmplă în economie. Acea abordare de a arunca în curtea BNR inflația sau creștera dobânzilor e fundamental greșită și n-o să rezolve nimic. E greșit să acuzi firmele străine. Politicile discutabile ale guvernelor PSD și în domeniul salarizării, și în domeniul economic și fiscal au dus la aceste neliniști în piață și implicit la creșterea inflației și a dobânzilor. Problema poate fi rezolvată, dar numai printr-o abordare responsabilă și prin politici sustenabile”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Iohannis a reamintit că a criticat de la bun început creșterile necontrolate de salarii: ”încă de la început am avertizat că aceste măsuri vor produce dezordine pentru că nu au fost studii, discuții cu partenerii sociali și au trecut în forță prin Parlament. Acum se văd rezultatele. După creșterile de salarii de la unele categorii, a apărut o inflație care a anulat creșterile, iar dobânzile au crescut”.

Președintele a declarat că situația i se pare atât de gravă, încât a decis să facă apel la rolul său de mediator, prevăzut în Constituție. 

”Din cauza acestor chestiuni, care mie mi se par foarte serioase, am decis să încerc o mediere Guvern-BNR. Zilele următoare voi invita reprezentanți ai Guvernului și ai BNR să văd care sunt problemele, de ce nu se înțeleg și ce măsuri trebuie luate. Cred că s-a mers prea departe cu anumite declarații prea contondente”, a punctat Klaus Iohannis.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Guvernul Romaniei,   BNR,   PSD