Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis: O legislație flexibilă în acord cu așteptările societății trebuie să devină prioritatea clasei politice (VIDEO)

Iohannis: O legislație flexibilă în acord cu așteptările societății trebuie să devină prioritatea clasei politice (VIDEO)

Un articol de: - 16 Sep 2015, 11:48
Iohannis: O legislație flexibilă în acord cu așteptările societății trebuie să devină prioritatea clasei politice (VIDEO) Politică

Președintele Klaus Iohannis a susținut într-un discurs în fața Parlamentului că legislația trebuie să devină predictibilă, dar flexibilă, că anumite practici care s-au perpetuat în timp trebuie depășite și că toată lumea trebuie să fie responsabilă și să acționeze în acord cu propriile sarcini.

”S-au succedat multe legislaturi, multe  guverne, practicile s-au perpetuat în timp. Noi putem fi acum responsabili și acționa în consecință. Nu mai putem permite să vorbim de stabilitate și predictibilitate legislativă dacă pe fond lucrurile rămân la fel.  Mi-ar plăcea și peste doi ani să pot face același bilanț ca acum. Ideea de a da o lege și de a modifica apoi prin orodnață trebuie să dispară, e nevoie de responsabilitate în exercitarea competențelor. Trebuie să punem punct și de la capăt. E nevoie de recredibilizare. O legislație flexibilă în acord cu așteptările societății  e fundamentul oricărui stat de drept și trebuie psă devină o prioritate a clasei politice”, a declarat Iohannis.

Acesta a mai susținut că Parlamentul trebuie să se plaseze în centrul unui proces care să ducă la o legislație mai predictibilă. Asta ar însemna, susține președintele, ca pacientul să știe ce drepturi are, cât plătește și pentru ce servicii, că oamenii de afaceri pot face investiții pe zece ani fără a se teme de schimbările legislative, că oamenii nu se vor mai plimba de la un ghișeu la altul, că părinții și elevii vor ști ce studiază aceștia din urmă, ce examene dau și cum își vor putea contura viitorul.

Iohannis: Avem nevoie de o legislație în acord cu așteptările societății


Citeşte mai multe despre:   Parlamentul Romaniei,   legislatie