Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, reacţie după validarea referendumului: "Parlamentul să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național"

Iohannis, reacţie după validarea referendumului: "Parlamentul să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național"

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Iun 2019, 14:48
Iohannis, reacţie după validarea referendumului: "Parlamentul să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național" Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după ce Curtea Constituţională a validat joi referendumul din 26 mai. Într-un comunicat de presă, şeful statului subliniază că PSD-ALDE trebuie să înceteze  să îi mai sfideze pe români, iar Parlamentul să transpună în legislaţie cât mai repede ceea ce au decis românii privind justiţia.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, salută hotărârea adoptată miercuri, 27 iunie a.c., de către Curtea Constituțională și apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forțele politice parlamentare să pună de urgență în aplicare ceea ce au decis cetățenii.

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Reamintim că după validarea referendumului, în Constituţie urmează să fie introdusă interdicţia de emitere a amnistiei şi graţierii pentru persoane condamnate pentru corupţie. 

În plus, Guvernul nu va mai putea emite ordonanţe de urgenţă în în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare şi va fi extins dreptul de atacare a ordonanţelor la CCR.
După ce proiectul va trece de Parlament, românii vor fi chemaţi din nou la vot pentru a se pronunţa privind revizuirea Constituţiei.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis