Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis: E jenant pentru o societate de secol 21 să-și lase dascălii în stare de semi-sărăcie

Iohannis: E jenant pentru o societate de secol 21 să-și lase dascălii în stare de semi-sărăcie

Un articol de: B1.ro - 26 Apr 2018, 20:56
Iohannis: E jenant pentru o societate de secol 21 să-și lase dascălii în stare de semi-sărăcie Foto: stirilekanald.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o dezbatere cu elevi și studenți desfășurată în Bacău, că este jenant pentru o societate modernă să își lase profesorii într-o stare de semi-sărăcie.

”Nu este jenant pentru o societate de secol 21 să-și lase întreaga clasa de dascăli într-o stare de semi-sărăcie? Aceste lucruri sunt înțelese de politicieni, dar sunt tratate superficial”, le-a spus Iohannis tinerilor prezenți. 

Iohannis a mai spus că munca unui profesor nu se reduce la cursurile din clasă, deoarece trebuie să se pregătească și să studieze mereu. Și nu e de mirare că profesorii bine pregătiți aleg să plece din sistem, în condițiile în care volumul de muncă e mare, dar salariul e mic. 

Vorbind despre propria sa experiență de profesor de fizică, președintele a glumit :”În sala de clasa m-am descurcat, cu președinția urmează să vedem după ce se termină”.

Iohannis a insistat, de asemenea, că tinerii trebuie pregătiți pentru viitor și nu pentru meserii care nu vor mai exista, informează HotNews. ”Sunt mulți profesori în România care au înteles acest lucru. Rămâne să îi convingem pe politicieni si atunci rezolvăm problema”. 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis