Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis a SUSPENDAT ședința CSAT. Surse B1 TV: Au fost discuții APRINSE pe BUGET

Klaus Iohannis a SUSPENDAT ședința CSAT. Surse B1 TV: Au fost discuții APRINSE pe BUGET

Un articol de: B1.ro - 11 Dec 2018, 17:42
Politică

UPDATE: Sursele B1 TV afirmă că principalul subiect de discuție a fost bugetul pe anul viitor. Nu s-a ajuns la nicio concluzie. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a cerut mai mulți bani pentru plata pensiilor, dat fiind că, în ciuda asigurărilor oficiale date de guvernanți, există probleme la acest capitol. Mai mulți bani la pensii ar însemna, însă, ca România să nu mai aloce 2% din PIB pentru Apărare, așa cum s-a angajat în cadrul NATO. Iohannis a insistat ca România să-și respecte acest angajament.

De asemenea, se pare că au fost discuții aprinse și în ceea ce privește achiziția corvetelor. Procedura prevede discuții directe cu cel care are cea mai bună ofertă, anume Naval Grup (Franța). Cum Liviu Dragnea ar dori ca acest contract să ajungă la olandezii de la Damen, a cerut organizarea unei licitații. În acest context, fostul președinte Traian Băsescu a tras atenția de mai multe ori că șeful PSD dorește trucarea acestei licitații, astfel încât contractul de 1,6 miliarde de euro să ajungă la Damen, deși cea mai bună ofertă o are Naval Grup.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința de marți a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dat fiind că subiectele pe ordinea de zi au generat discuții care s-au prelungit. Acestea vor fi reluate pe 19 decembrie.

”Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care a avut loc marți, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către președintele României, Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea țării și securitatea națională, fapt care a generat discuții prelungite.

Drept urmare, președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi, mai precizează sursa citată”, a transmis Administrația Prezidențială, printr-un comunicat.

Printre subiecte importante care s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței CSAT de marți s-au numărat: 

  • Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028;
  • Planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019;
  • Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019;
  • Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru anul 2019.

 

Citeşte mai multe despre:   klaus iohannis,   csat
 
 
 
Loading...