Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Avem un Traian Băsescu. Ce facem cu el?

Ion Cristoiu: Avem un Traian Băsescu. Ce facem cu el?

Un articol de: - 03 Ian 2015, 16:29
Ion Cristoiu: Avem un Traian Băsescu. Ce facem cu el? Politică

Odată cu plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, a rămas în urmă întrebarea ce se va întâmpla cu el din punct de vedere politic.

Această întrebare nu şi-o pune electoratul, care i-a dat un procentaj de simpatie suficient de mare pentru un restart ca lider de partid, ci şi-o pun “şefii Serviciilor secrete, interesați să rămână şefi şi după cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu, Gașca lui Vasile Blaga, costelivă după doi ani de flămânzire în Opoziție, liderii PNL pe stil vechi, care nu și-au revenit încă din cutremurul dării jos din funcțiile USL-iste”, notează Ion Cristoiu în editorialul de astăzi de pe blogul său.

Cristoiu consideră că motivul pentru care îşi pun această întrebare cei amintiţi mai sus este că situația lui Băsescu este unică în postdecembrism. Potrivit lui Ion Cristoiu, motivaţiile pentru această unicitate ar fi două: “1. președintele ales, Klaus Iohannis reprezintă, cel puțin teoretic, partidele de Dreapta. Altfel spus, cel care i-a succedat lui Traian Băsescu la Cotroceni e din aceeași familie politică cu Traian Băsescu. 2. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni cu un important capital politic, dar mai ales cu o substanțială voință de a face politică în continuare.”

Politica pe care o va duce Traian Băsescu de aici încolo va fi una surpriză, care lasă loc speculaţiilor.

Spre finalul editorialului său de astăzi, jurnalistul îi aminteşte şi pe cei care se ocupă de “dosarele pentru care Traian Băsescu, rămas fără imunitate, ar putea fi înhățat de către DNA – Divizia Penală a SRI.”

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Traian Basescu,   Cotroceni,   Klaus Iohannis,   DNA,   Vasile Blaga,   PNL,   USL