Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Cuplul Prezidențial - Doi porumbei care au zburat la New York pe banii statului

Ion Cristoiu: Cuplul Prezidențial - Doi porumbei care au zburat la New York pe banii statului

Un articol de: - 28 Sep 2015, 08:09
Ion Cristoiu: Cuplul Prezidențial - Doi porumbei care au zburat la New York pe banii statului Politică

Klaus Iohannis se află la New York, SUA, pentru a lua parte la cea de-a 70-a Adunare generală a ONU. Totodată, președintele s-a mai întâlnit și cu românii din New York, iar în cursul zilei de astăzi, el se va întâlni și cu Joe Biden, vicepreședintele Statelor Unite.

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că această vizită a președintelui este o pierdere de timp și bani de la Bugetul României.

”Părerea mea despre ONU și despre rolul acestei Organizații în viața lumii acum, cînd Marile Puteri fac și desfac fără a le păsa de instituția creată în 1945, se regăsește condensat în titlul serialului O instituţie cheie a ONU: Restaurantul de la parter”, spune Cristoiu pe blog.

Singurul moment care merită menționat din vizita Președintelui în SUA este întâlnirea cu o parte din românii din America, petrecută sâmbătă.

”După opinia mea orice întîlnire a președintelui cu românii din străinătate e un fapt de interes național, pe de o parte pentru că astfel cel mai important om în stat cunoaște la fața locului problemele conaționalilor noștri, pe de alta, pentru că românii din străinătate trăiesc fie și pentru o oră, două, un moment de maximă intensitate al legăturii cu țara”, adaugă omul de presă.

Cristoiu enumeră și motivele pentru care întâlnirea lui Klaus Iohannis cu românii din America e întotdeauna un fapt de excepție:

1.       Comunitatea românilor din America este o una puternică, față de cele din alte țări.

2.       Românii din SUA pot influența ca votanți americani politica Statelor Unite față de România.

”Știind aceste adevăruri, am vrut să aflu părerea lui Klaus Iohannis despre acest moment nu numai important, dar și emoționant: prima sa întîlnire cu românii din America”, declară Ion Cristoiu, adăugând că a intrat pe pagina de facebook a lui Klaus Iohannis deoarece președintele folosește rețeaua de socializare drept mijloc de comunicare cu românii.

După ce a citit textul postat de Iohannis pe facebook, Cristoiu a spus că lectura ”îți dă senzația că mesteci un pachet de vată medicinală învelit în hîrtie de sac de ciment”.

Jurnalistul mai notează și despre fotografiile publicate de Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare, printre care se află și o imagine cu Carmen Iohannis.

”Indiscutabil e o fotografie studiată, gen Porumbeii mamii! pe care și-o fac la nunți, pentru a și-o pune ulterior, pe peretele din sufragerie, locuitorii din Ferentari.
Din privirile celor doi se vede că între Klaus Iohannis și Carmen Iohannis e o dragoste devastatoare, de intensitatea celei dintre Romeo și Julieta după ce părinții Julietei au anunțat-o că trebuie să se mărite cu altul”, ironizează omul de presă.

Cristoiu e de părere că aceeași ipostază putea fi surprinsă printr-o fotografie făcută la Sibiu.

”În afară de steagul dintre picioarele lui Klaus Iohannis nu văd nici o legătură între poza asta și întîlnirea cu românii americani. Nu de alta, dar din cîte știm, Carmen Iohannis nu s-a mutat între timp în SUA, devenind româncă din America”, încheie comentariul gazetarul Ion Cristoiu.Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Klaus Iohannis,   Carmen Iohannis,   SUA,   vizita,   ONU