Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu, despre celebra fotografie a președintelui Iohannis cu Obama: Klaus Iohannis a fost și el un număr la recepția care e de fapt un tras în poză la minut

Ion Cristoiu, despre celebra fotografie a președintelui Iohannis cu Obama: Klaus Iohannis a fost și el un număr la recepția care e de fapt un tras în poză la minut

Un articol de: - 07 Oct 2015, 07:41
Ion Cristoiu, despre celebra fotografie a președintelui Iohannis cu Obama: Klaus Iohannis a fost și el un număr la recepția care e de fapt un tras în poză la minut Foto: gândul.info Politică

În postarea de astăzi de pe blog, Ion Cristoiu dezbate celebra fotografie în care apar președintele Klaus Iohannis și soția sa, împreună cu omologul său american și soția acestuia.

Acesta afirmă că isteria care s-a produs în presă conform informației că președintele american, Barack Obama ar urma să viziteze România la invitația lui Iohannis, l-a determinat pe jurnalist să faca o analiză.

În debutul articolului, Cristoiu reamintește un comentariu pe care l-a făcut imediat după ce presa a anunțat o posibilă vizită a lui Obama în România, punctând că o astfel de vizită e aproape imposibilă.

„A venit apoi recepția dată de cuplul Obama pentru șefii de stat și de guvern prezenți la sesiune.

Un moment strict protocolar, consumat de Traian Băsescu în 2005 (fără soție) și de Victor Ponta în 2014 (cu soție).

Avînd în vedere că președintele american și soția trebuie să facă frumos la 125 de șefi de stat și de guvern, un invitat nu poate avea cu Barack Obama un alt schimb de replici decît cel marcat de clișeele unui moment de protocol dintre gazdă și oaspeți în dreptul ușii.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a găsit de cuviință să mintă șmecherește presa română după sindrofie l-a invitat pe președintele american în România și că acesta a răspuns pozitiv.

Ar fi o premieră mondială ca vizita unui președinte american într-o țară să se aranjeze într-o discuție gen pe scări.

Bine că n-au aranjat-o la pisoar!

Cu toate acestea presa din România a intrat în fibrilație dînd ca sigură vizita lui Barack Obama în România.”

În continuarea articolului, jurnalistul relatează cum se desfășoară mai exact o astfel de întrunire între șefii de stat și de ce pare imposibilă venirea lui Obama în România.

“Momentul pozei se petrece la hotelul din New York la care au tras Președintele și Prima Doamnă.

Invitații lui Michelle și ai lui Barack Obama sunt strînși la un soi de bar, unde beau și mănîncă. Asta e, de fapt, recepția oferită de cuplul prezidențial. Fiecăruia i se dă un număr. La un moment dat, un ofițer de la Secret Service vine și strigă:

Numărul 50 sau numărul 90! după cum au fost programați șefii de stat sau de guvern la trasul în poză cu cuplul prezidențial american. După ce verifică dacă într-adevăr cel cu numărul respectiv e chiar șeful de stat corespunzător tabelului, ofițerul îl ia pe purtătorul numărului și-l așează la coadă. Cînd purtătorul numărului mai are alte cîteva numere în față, apare un alt ofițer și verifică încă o dată dacă e vorba chiar de șeful de stat căruia îi vine rîndul la pozat. Cei doi – președintele și Prima doamnă – stau în picioare în fața unui paravan, dintre cele folosite pentru poza la minut la iarmaroacele noastre.

Cînd a venit rîndul șefului de stat respectiv sau șefului de stat și soției sale, aduse de acasă tocmai pentru poza asta, aghiotantul strigă numele celui ajuns în fața cuplului. Cum s-ar putea ca președintele american să n-audă bine numele sau să nu-l pronunțe corespunzător, în fața lui pe o plasmă e trecut numele invitatului, funcția și țara, precum și felul în care se pronunță numele și țara.

Fotograful Casei Albe, face țac-țac într-un ritm de mitralieră (sunt 120 de poze de tras într-o seară), aghiotantul îi ia pe cei doi pe sus și-i scoate din decor.

Nu e timp nici să-ți tragi răsuflarea, d-apoi să-l mai inviți pe președintele american în țara ta!, în spatele tău mai așteaptă vreo sută de inși, și chiar dacă te-ai opune aghiotantului, tot n-ar avea rost să-l inviți pe președinte în țara ta, deoarece acesta nu știe pe loc, fără ajutorul consilierilor și al hărții, despre ce țară e vorba și ce relație are ea cu America, deoarece șefii de stat și de Guvern care se trag în poză sunt invitații ONU și nu ai Casei Albe”, a încheiat Cristoiu.

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   obama,   poza