Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu, despre moțiunea de cenzură a PNL: Un text scris cu picioarele lui Cătălin Predoiu, nu ale Alinei Gorghiu! Bla-bla-uri patetice ca o ceapă, luate de pe Facebook-urile celor doi

Ion Cristoiu, despre moțiunea de cenzură a PNL: Un text scris cu picioarele lui Cătălin Predoiu, nu ale Alinei Gorghiu! Bla-bla-uri patetice ca o ceapă, luate de pe Facebook-urile celor doi

Un articol de: - 29 Sep 2015, 07:57
Ion Cristoiu, despre moțiunea de cenzură a PNL: Un text scris cu picioarele lui Cătălin Predoiu, nu ale Alinei Gorghiu! Bla-bla-uri patetice ca o ceapă, luate de pe Facebook-urile celor doi Politică

PNL organizează, marți, un protest în parcul Izvor din Capitală pentru a susține moțiunea de cenzură depusă împotriva actualului Guvern. Apoi, actul va fi citit și supus la vot în plenul parlamentului.

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că protestatarii vor fi plătiți din sutele de milioane de euro ”care au ajuns de la ANRP în pușculița PDL-istă și au rămas acolo, pentru că PNL e Formațiunea Politică a Binomului SRI-DNA și, prin urmare, se bucură de imunitate cînd e vorba de prădarea țării”.

El precizează că textul moțiunii de cenzură are două file. ”De la un capăt la altul textul e o înșiruire de zbierete strigătoare la cer. Cine va citi Moțiunea va trebui să se înarmeze cu o trompetă și o tobă. Va citi cu trompeta cîteva rînduri. După care va bate toba.
Frazele sunt puse una lîngă alta fără o minimă logică, de parcă textul a fost scris cu picioarele.
Cu picioarele lui Cătălin Predoiu, nu ale Alinei Gorghiu”, adaugă Cristoiu pe blog.

Mulți analiști susțin că această moțiune nu va reuși să dea jos guvernul Ponta, iar Ion Cristoiu este convins de acest lucru, dar nu se aruncă ”într-o profeție” privind soarta actului.

”Nu știu dacă Moțiunea depusă de PNL va reuși sau nu să treacă de votul Parlamentului.
Știu însă sigur că Moțiunea de cenzură reușește o premieră postdecembristă: să compromită iremediabil instrumentul democratic numit Moțiunea de cenzură”, spune omul de presă.

Potrivit gazetarului, o moțiune de cenzură trebuie să vizeze slăbiciuni de esență ale felului în care Guvernul respectiv administrează țara. Însă, moțiunea depusă de PNL vizează doar un singur om din Guvernul Ponta: Premierul.

În moțiunea de cenzură depusă de PNL se regăsesc câteva ”bla-bla-uri patetice ca o ceapă, luate de pe Facebook-urile Alinei Gorghiu și al lui Cătălin Predoiu despre nenorocirile întruchipate de prezența lui Victor Ponta în fruntea Guvernului”, ceea ce îl face pe Cristoiu să tragă concluzia că activitatea Guvernului e excelentă din puctul de vedere al moțiunii.

În încheierea postării, gazetarul spune că liberalii vor ca prin această moțiune să plece Victor Ponta, dar să rămînă Guvernul Coaliției PSD-UNPR, ALDE! ”pentru că Guvernului nu i se poate reproșa nimic”.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   PNL,   Parlamentul Romaniei,   vot