Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu, despre textul publicat de Traian Băsescu pe Facebook: După opinia mea, a început să-și dea seama de un adevăr

Ion Cristoiu, despre textul publicat de Traian Băsescu pe Facebook: După opinia mea, a început să-și dea seama de un adevăr

Un articol de: - 08 Aug 2016, 08:38
Ion Cristoiu, despre textul publicat de Traian Băsescu pe Facebook: După opinia mea, a început să-și dea seama de un adevăr foto: b1.ro Politică

Ion Cristoiu vorbește în “Gândul de luni” de pe blogul personal despre textul postat de Traian Băsescu pe Facebook, sâmbătă, 6 august 2016, despre care spune că  „are menirea de a delimita ferm și polemic Războiul dus de el împotriva a ceea ce se numește Binomul SRI- DNA de Războiul dus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu”.

Jurnalistul este de părere că Traian Băsescu a început să își dea seama de un adevăr, și anume, “din punct de vedere politic, Războiul cu SRI, DNA și ÎCCJ în chestiunea felului în care aceste instituții administrează Lupta împotriva corupției, îi dăunează”.

Conform lui Cristoiu, postarea lui Traian Băsescu reia cunoscutele acuzații la adresa SRI, DNA și ÎCCJ, singura noutate fiind atacul la adresa Mihaelei Nicola, specialistă în PR și advertising.

„Deoarece o mare parte a postării reia deja cunoscutele acuzații la adresa SRI, DNA și ÎCCJ, mai precis, a persoanelor identificate cu aceste instituții- Florian Coldea (SRI), Codruța Kovesi (DNA), Livia Stanciu (ÎCCJ), presa rămasă în afara Diviziei a considerat-o simplă repetare a unor lucruri deja spuse de fostul președinte.
Singura noutate, consemnată de unele site-uri, a constituit-o atacul la adresa Mihaelei Nicola.

Pentru mine cel puțin denunțarea identificarea ofițerilor acoperiți din Presă cu „gradaţii piaristei SRI-ului, doamna Mihaela Nicola”, rămîne inexplicabilă.
Și nu numai că pentru că o cunosc destul de bine pe Mihaela Nicola (am scris despre una din cărțile sale și am avut un dialog tv interesant cu autoarea), dar și pentru că, din ce știu eu despre ofițerii acoperiți ai unui Serviciu Secret, cum sînt gradații din presă, e greu de crezut că ei pot fi coordonați de o civilă precum Mihaela Nicola.”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu consideră că textul publicat pe rețeaua de socializare cuprinde o noutate importantă.

„Eu însă consider că postarea cuprinde o noutate semnificativă, pentru care merita un tratament mediatic deosebit.
Noutatea se regăsește în aceste rînduri din deschiderea postării:

<<Observ o campanie hotărâtă şi în acelaşi timp mincinoasă a gradaţilor din presă în a convinge că, în raport cu justiţia, Tăriceanu, Ponta sau Băsescu sunt totuna. Mai au puţin şi vor susţine în scrierile lor penibile că, de fapt, eu mi-am aranjat cu Tăriceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecând de la premisa „dogită” de sergent major executant, s-a făcut pentru că aşa m-am înţeles cu Ponta. Asta face, după mintea lor, ca astăzi, eu, Tăriceanu şi Ponta să luptăm împreună împotriva Justiţiei. Cât de penibili pot fi unii gradaţi din presă>>., a relatat Cristoiu din postarea lui Traian Băsescu de pe Facebook.

De asemenea, jurnalistul consideră că electoratul lui Băsescu îi dușmănește pe Ponta și pe Tăriceanu, astfel că identificarea cu cei doi l-ar putea îndepărta pe Traian Băsescu de propriul electorat.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

„Electoratul lui Traian Băsescu îi dușmănește pe Victor Ponta și pe Călin Popescu Tăriceanu.
În bătălia politică, identificarea cu cei doi îi poate aduce lui Traian Băsescu depărtarea propriului electorat.
Asta în timp ce campania sa- corectă, de altfel- pentru drepturile omului, pentru eliminarea abuzurilor din Lupta împotriva corupției, nu-i aduce simpatia electoratului lui Victor Ponta și a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Postarea sa de vineri poate fi semnul că Traian Băsescu a realizat riscurile asumate prin Războiul său cu SRI, DNA și ÎCCJ.
Cel puțin nu numai că așa cred, dar și că așa sper”, a încheiat Ion Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Traian Basescu,   blog,   SRI,   calin popescu tariceanu_3,   DNA,   ICCJ