Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: „Dezvăluirile lui Traian Băsescu pun la îndoială democrația din România ultimilor ani”

Ion Cristoiu: „Dezvăluirile lui Traian Băsescu pun la îndoială democrația din România ultimilor ani”

Un articol de: - 26 Iul 2016, 08:26
Ion Cristoiu: „Dezvăluirile lui Traian Băsescu pun la îndoială democrația din România ultimilor ani” Politică

Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre dezvăluirile lui Traian Băsescu, făcute în direct la un post de televiziune.

În prima parte a lui 2015, Traian Băsescu a pornit împotriva Binomului SRI-DNA. „De fiecare dată, dezvăluirile lui Traian Băsescu despre Binomul creat şi folosit de el rămîneau dincolo de ceea ce poate produce un cutremur pe scena publică a României:  Dezvăluirea de fapte, situaţii concrete petrecute în Biroul prezidenţial”, a precizat Ion Cristoiu

Traian Băsescu a intervenit telefonic în cadrul unei emisiuni difuzate de România Tv pentru a face publice, întâia oară după plecarea de la Cotroceni, fapte şi întâmplări din Cabinetul prezidenţial.

„Este a doua emisiune în care Alina Bica spune că a vrut să-şi prezinte demisia unui înalt demnitar. Vreau să închidem subiectul: la mine a venit, şi mi-a spus, «Dle preşedinte, doresc să-mi prezint demisia», explicîndu-mi de ce. Nu am să intru în detalii extraordinar de mari, dar mi s-a părut că se prefigura statul mafiot, adică, un serviciu de informaţii, printr-un prim-adjunct, respectiv un procuror-şef al unei structuri a Parchetului General, îşi aleseseră drept ţintă şefa unei structuri anti-mafia pentru simplul motiv că nu executa ordinele primite de la prim-adjunctul SRI, de la generalul Coldea”, a declarat Traian Băsescu, care i-a răspuns Alinei Bica să își vadă de treabă pentru că „în statul acesta nu se poate întîmpla aşa ceva pentru că nu sîntem într-un stat mafiot în care nişte indivizi cu putere extraordinară să poată aresta pentru că vor ei, pentru că îi deranjează sau pentru că nu le execută ordinele un procuror şef al DIICOT”.

„Bica, care nu a acceptat să fie sluga SRI, şi-a găsit capătul pentru că a cerut cu insistenţă să fie anchetat dosarul de incompatibilitate al preşedintelui Iohannis, drept pentru care, tot cei doi (Kovesi & Coldea – n.n.) i-au făcut înscenarea cu ANPR, că nu ştiu ce restituiri a făcut…”, a mai precizat Traian Băsescu, care a spus că vrea să fie cemat ca martor „pentru a restabili adevărul privind motivul pentru care Bica a fost arestată”.

Discuțiile au avut loc în cabinetul prezidenţial, iar intevenţia se constituie într-o lovitură politică. Ion Cristoiu precizează că Traian Băsescu „escaladează războiul cu Codruţa Kovesi şi cu Florian Coldea, doi dintre „copiii săi politici” lansînd împotriva lor acuzaţii directe”.

Mai mult, aceste dezvăl dezvăluirile confirmă cele susţinute de Elena Udrea din ianuarie 2015 încoace și constituie o gravitate prin punerea la îndoială a Luptei anticorupţie duse de Binomul SRI-DNA. „Dezvăluirile primesc tărie prin anunţul făcut de Traian Băsescu c-a cerut să fie martor”.

„Nu-i exclus ca Traian Băsescu să fi văzut în gestul Parchetului o lucrătură a Binomului SRI-DNA; şi de aici izbucnirea sa împotriva celor doi”, a mai precizat Ion Cristoiu, care a spsus că intervenţia lui Traian Băsescu ar fi trebuit să stârnească un scandal uriaş „pentru că un fost șef de stat a dezvăluit în direct la tv grave abateri de la statul de drept comise în numele luptei împotriva corupției”.

„Teoretic, dezvăluirile lui Traian Băsescu pun la îndoială democrația din România ultimilor ani”, a conchis Ion Cristoiu.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   dezvaluiri,   Traian Basescu,   ANI