Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Dragnea a plasat în spațiul public prin intermediul celor două televiziuni de casă – România Tv şi Antena 3 – diversiunea Înregistrările cu Codruţa Kovesi

Ion Cristoiu: Dragnea a plasat în spațiul public prin intermediul celor două televiziuni de casă – România Tv şi Antena 3 – diversiunea Înregistrările cu Codruţa Kovesi

Un articol de: - 21 Iun 2017, 08:35
Ion Cristoiu: Dragnea a plasat în spațiul public prin intermediul celor două televiziuni de casă – România Tv şi Antena 3 – diversiunea Înregistrările cu Codruţa Kovesi Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbești în "Gândul de miercuri", de pe blogul său despre actuala criză politică din România și înregistrările în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi le reproșează procurorilor faptul că nu au reușit să facă mai multe rechizitorii, precum atenționarea procurorului Jean Uncheșelu că nu a rezolvat dosarul cu "domnu premier".

Cristoiu face o paralelă între înregistrările cu pricina și scandalul de la guvernare, atrăgând atenția că înregtistrările reprezintă mai degrabă o diversiune a mass-mediei de la negocierile coaliției de guvernare cu UDMR-ul privind proiectul de lege pentru declararea zile de 15 martie ca "Zi a comunităţii maghiare", modificarea Legii autonomiei și votarea unui statul al minorităților care ar garanta dreptul la autonomie culturală.

"Spre deosebire de cele două televiziuni PSD-Gruparea Dragnea – România Tv şi Antena 3 – nimeni nu părea preocupat de Codruţa Kovesi. Cînd leul cade, cînd Partidul de guvernămînt e pe cale să transforme un Război conjugal într-un Război civil, cînd un secretar din Ministerul Justiţiei, plantat în sfere înalte de un baron PSD local pe motive de pat, fuge cu semnătura, cînd ştiucile lui Liviu Dragnea acuză peştii lui Grindeanu că sînt trădători de ţară, cînd miniștrii sînt cînd la Guvern, cînd pe acasă, cum să-ţi stea gîndul la Codruţa Kovesi?

Toţi, dar toţi cei întîlniţi, fără excepţie, mulţi oameni tineri erau furioşi pe unguri.
Ungurii care vor tăbliţe bilingve în sectorul 1 din Bucureşti. Ungurii care vor ca 15 martie să fie egal cu 1 decembrie.
Ungurii care vor bacalaureat diferenţiat.
Ungurii care vor ruperea Universității din Cluj în două.
Aceste lucruri n-au fost aflate de cetăţeni din documentele în limba maghiară ale UDMR. Ele au fost date publicităţii de Presa Independentă (Presa pro Dragnea n-a suflat un cuvînt, ocupată să cultive diversiunea cu Înregistrările) ca făcînd parte din negustoria dintre UDMR şi Liviu Dragnea. Nu dintre UDMR şi majoritatea românească, nu dintre UDMR şi PSD, ci dintre UDMR şi un singur om: Liviu Dragnea.

(...) Cu o seară înainte, pentru a droga electoratul şi activul PSD, Liviu Dragnea a plasat în spațiul public prin intermediul celor două televiziuni de casă – România Tv şi Antena 3 – diversiunea Înregistrările cu Codruţa Kovesi.
Electoratul PSD, care alcătuiește majoritatea telespectatorilor de la România Tv și Antena 3 nu trebuia să afle că Liviu Dragnea e pe cale să dea UDMR chiar și drepturi pe care Uniunea nu le-a cerut.
Trebuia să asculte trăncăneala despre Codruța Kovesi, una dintre miile de trăncăneli inutile, cu aceiași invitați inutili, trăncăneli pur și simplu, în urma cărora nu se întămplă nimic cu șefa DNA. Ba mai mult, în urma cărora șefa DNA devine și mai harnică în folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico- mafiote.
Pînă la un punct diversiunea a ţinut.

În timp ce alte televiziuni (Realitatea Tv, de exemplu), site-uri, ziare, radiouri trăgeau semnale de alarmă despre negustoria lui Liviu Dragnea, despre riscurile incalculabile în planul stabilității interne, cele două posturi continuau să transmită despre Codruţa Kovesi.

O dată blocată calea de deşteptare a electoratului PSD, Liviu Dragnea a purces imediat la punerea în aplicare a Operaţiunii: Noaptea, ca hoţii!

Concomitent cu începerea negustoriei cu UDMR, au fost convocate mai multe Comisii parlamentare care să treacă în regim de urgenţă Proiectele de legi cerute de UDMR în schimbul salvării lui Liviu Dragnea", notează jurnalistul în "Gândul de miercuri".

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Liviu Dragnea,   Laura Codruţa Kovesi,   înregistrări