Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: „După ce, în ultimii ani, Binomul SRI-DNA a reuşit să lichideze orice urmă de capitalism românesc, Dacian Cioloș a mers până la Hanoi pentru a-i invita pe comuniștii vietnamezi să edifice capitalismul în România!”

Ion Cristoiu: „După ce, în ultimii ani, Binomul SRI-DNA a reuşit să lichideze orice urmă de capitalism românesc, Dacian Cioloș a mers până la Hanoi pentru a-i invita pe comuniștii vietnamezi să edifice capitalismul în România!”

Un articol de: - 14 Iul 2016, 08:30
Ion Cristoiu: „După ce, în ultimii ani, Binomul SRI-DNA a reuşit să lichideze orice urmă de capitalism românesc, Dacian Cioloș a mers până la Hanoi pentru a-i invita pe comuniștii vietnamezi să edifice capitalismul în România!” Foto: evz.ro Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de joi”, de pe blogul personal, despre vremurile în care asocia capitalismul cu ivirea şi dezvoltarea unor puternice firme româneşti, care, după ce-au pus stăpânire pe pieţele din România, alungînd, prin concurenţă, firmele occidentale, au pornit-o de-a lungul şi de-a latul planetei, pentru a pune stăpânire şi pe alte pieţe.

“Cum eu, deşi comunist, vedeam în asta un temei de a fi mai mîndru ca un american, se înţelege c-am tresărit aflînd că Dacian Cioloş, plecat în vizită în Republica Socialistă Vietnam (curios, în Presa noastră aservită, cînd vine vorba de turneul premierului, precizarea din titlu de la ONU dispare, rămînînd doar vizita în Republica Vietnam!), a ţinut un discurs în deschiderea Forumului de afaceri româno-vietnamez”, a spus Cristoiu.

Plecând de la această idee, jurnalistul face o comparație cu vizita premierului Dacian Cioloș în Vietnam și explică de ce un lider al unei țări membre UE trebuie să ia cu el un grup de oameni de afaceri.

„De ce-i ia cu el?

Ca să-i recomande unor conducători de economie de stat cum sunt comuniştii vietnamezi.

Ca să obţină, în schimbul cadoului care e pentru liderii comunişti vizita unui premier al unei ţări capitaliste, membre a UE, precum România, avantaje pentru firmele româneşti”, a mai spus Cristoiu.

Cristoiu se declară uimit de faptul că Cioloș i-a invitat pe oamenii de afaceri din Vietnam să vină în țara noastră pentru a investi.

„La lectura celor susţinute de Dacian Cioloş nu mi-a venit să cred ochilor. Nu se poate!

Nu cred că premierul Dacian Cioloş a bătut atîta drum pentru a-i convinge pe „oamenii de afaceri” vietnamezi să vină şi să investească în România.S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

În primul rînd, Vietnamul e o ţară comunistă exemplară, cu un partid unic şi cu un şef care nu e şeful statului, ci secretarul general al Partidului Comunist. E drept, în stil pereistroskist ( la ei se numește Đổi Mới – Renovarea), comuniştii vietnamezi se joacă şi ei niţel de-a capitalismul. Care capitalism e făcut de secretarii de partid.

În al doilea rînd, cu ce investiții de capital străin să vină „oamenii de afaceri vietnamezi” în România? Cu o prăvălie de orez?”, a mai spus  Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   vietnam