Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: FMI, UE, DNA şi SRI, parte din planul pentru debarcarea lui Victor Ponta

Ion Cristoiu: FMI, UE, DNA şi SRI, parte din planul pentru debarcarea lui Victor Ponta

Un articol de: - 06 Dec 2014, 10:51
Ion Cristoiu: FMI, UE, DNA şi SRI, parte din planul pentru debarcarea lui Victor Ponta Politică

După DNA, Delegația FMI – Comisia Europeană participă la Planul de Debarcare a lui Victor Ponta, consideră Ion Cristoiu.

Într-un editorial publicat pe cristoiublog, jurnalistul se întreabă ce se întâmplă cu premierul Victor Ponta.

“Întrebarea a căpătat o notă de uluire vineri după-amiaza, după ce pe agențiile de presă au venit declarațiile lui Victor Ponta despre situația sa de premier și de președinte al PSD din cadrul unui interviu acordat unui site. Întrebat dacă e pregătit să demisioneze din funcția de premier, Victor Ponta a răspuns astfel:
„Sigur că da. Este o decizie pe care o poate lua noul președinte, dl Iohannis. Vă dați seama că o asemenea discuție cu dl Băsescu este total neserioasă, peste două săptămâni pleacă acasă
”.

În legătură cu funcția de președinte de partid, Victor Ponta a declarat că se gîndește dacă va mai candida la șefia PSD.

Nedumerit și eu de prestația incredibilă a lui Victor Ponta, bazat pe credința că am de a face cu un veritabil bărbat politic și, mai ales, bărbat, am avansat teza unei strategii a Mielului, strategie asumată pentru a mai micșora cantitatea de ură îndreptată asupra sa.
S-au petrecut însă cîteva întîmplări care m-au făcut să-mi schimb evaluarea:

  • Poziția dușmănoasă adoptată de Delegația FMI- Comisia Europeană în chestiunea Acordului. Pretențiile aberante în materie de deficit vin nu de la FMI, ci de la Comisia Europeană. Comisia Europeană înseamnă Germania. Așadar, momentul Acordului e folosit de Germania pentru a  da o lovitură lui Victor Ponta. Ofițerii acoperiți din presă fac mare caz  posibila rupere a Acordului, pusă, evident, pe seama lui Victor Ponta.
  • Intrarea pe fir a DNA, mai precis a SRI, pentru că DNA e Divizia Penală a SRI, în chestiunea votului din străinătate.
  • Intervenția lui Traian Băsescu de joi seara, concentrată pe teza PSD trebuie să rămînă la Guvernare, dar fără Victor Ponta.”, scrie Cristoiu.
  • Asupra lui Ponta este exercitată o presiune imensă ca să renunțe la șefia Guvernului", explică jurnalistul.

    Știind că Victor Ponta va ceda, Traian Băsescu a intervenit joi seara în speranța că DNA îl va pune sub acuzare pe Victor Ponta pînă pe 21 decembrie 2014. Numai și numai pentru ca Victor Ponta să-și depună în fața lui demisia.Victor Ponta știe însă că Planul cere ca el să-și depună demisia în fața lui Klaus Iohannis.De aceea a ținut să precizeze asta în interviu.”, concluzionează Ion Cristoiu.

    Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Victor Ponta,   Traian Basescu,   Klaus Iohannis,   FMI,   Comisia Europeana,   Guvernul Romaniei,   demisie