Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Freamăt printre babuinii din presa și politica românească. Noul Ambasador American a adus cu el un coș de banane!

Ion Cristoiu: Freamăt printre babuinii din presa și politica românească. Noul Ambasador American a adus cu el un coș de banane!

Un articol de: - 21 Sep 2015, 09:08
Ion Cristoiu: Freamăt printre babuinii din presa și politica românească. Noul Ambasador American a adus cu el un coș de banane! Politică

Luni, noul ambasador american la București își va prezenta scrisorile de acreditare președintelui  Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu scrie pe blog că ceremonia a fost programată la început de program săptămânal pentru ca ”bugetarul Klaus Iohannis” să aibă mintea odihnită la început să săptămână.

Din 2012, Ambasada SUA la București a fost condusă de cine s-a nimerit să vină la rând pe lista personalului. La început, de însărcinatul cu afaceri, apoi de însărcinatul cu afaceri ad interim.

 ”Dacă mai dura absența unui ambasador titular, după principiul cine vine la rând pe listă, la un moment dat, Ambasada Americii la București ar fi fost condusă de femeia de serviciu. Ceea n-ar fi fost chiar surprinzător dacă ne gândim că de regulă din zona celor care dau cu mopul sunt ofițerii CIA sub acoperire de angajați ai Ambasadei.”, ironizează Cristoiu.

Deși în frutea ambasadei americane au fost niște neica nimeni în țara lor, Ambasada Statelor Unite ”a fost timp de trei ani o permanență în visările mai mult sau mai puțin erotice ale babunilor din politica și presa românească”, dezvăluie Ion Cristoiu.

Totodată, jurnalistul mai declară că o invitație la Ziua Amercii a dat ”babuinilor” din politica și presa românească o beție ca de drogat. Dacă invitația n-a mai venit, politicianul sau jurnalistul român n-a mai avut somn, întrebându-se cu ce-a supărat ambasada.

Cum se întâmpla câte un eveniment  în politica românească cum se grăbea un ziar, o agenție de presă, un site să întrebe la Ambasadă cum e văzut evenimentul de partenerul nostru strategic.

”Păi, dacă la o Ambasadă a SUA condusă de înlocuitori a fost un adevărat pelerinaj, vă imaginați ce va fi acum, când, în fine, a fost numit un ambasador plin?”, întreabă retoric Cristoiu.

Cristoiu nu are nicio îndoială că mulți politicieni și jurnaliști români și-au pus un semn în fața Ambasadei, ca pe vremea lui Ceaușescu, când românii stăteau la coadă pentru lapte din zorii zilei.

Politicienii și jurnaliștii, în chip fatal, ”își vor călca chiloții la dungă și-și vor da ciorapii cu apă de gură, ca să fie la înălțimea momentului”, mai spune Cristoiu.

Rolul pe care-l joacă Ambasada SUA la București este important. Când Cristoiu a fost la Kabul a văzut că Ambasada Statelor Unite este situată pe un deal, astfel ca toți afganii să o vadă că există și veghează asupra democrației lor.  Totuși, aceștia s-au săturat de democrația americană, pentru care le-au dat cu bombe în cap.

La sfâșitul postării sale de pe blog, Cristoiu plasează mai multe întrebări retorice: ”Cum de n-au plasat americanii Ambasada lor pe un vîrf de Deal la București, s-o vedem de jos în sus noi, prea plecații servitori ai noii Puteri protectoare, urmînd atîtot Puteri protectoare din Istoria noastră: Imperiul Otoman, Imperiul lui Hitler, Imperiul lui Stalin.
Cum n-avem un deal pe măsura Ambasadei SUA?"

Citeşte mai multe despre:   Stiri Romania,   Ion Cristoiu