Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Guvernul Cioloș s-a dovedit o catastrofă în materie de administrare a țării, alcătuit din pițifelnici, persoane care n-au condus în viața lor nici măcar o brișcă

Ion Cristoiu: Guvernul Cioloș s-a dovedit o catastrofă în materie de administrare a țării, alcătuit din pițifelnici, persoane care n-au condus în viața lor nici măcar o brișcă

Un articol de: - 11 Aug 2016, 08:59
Ion Cristoiu: Guvernul Cioloș s-a dovedit o catastrofă în materie de administrare a țării, alcătuit din pițifelnici, persoane care n-au condus în viața lor nici măcar o brișcă foto: b1.ro Politică

Ion Cristoiu vorbește în “Gândul de joi” de pe blogul personal despre anunțul lui Liviu Dragnea conform căruia PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dacian Cioloş, dar apoi s-a răzgândit.

Cristoiu continuă prin a spune că “scopul moțiunii ar consta în transformarea Guvernului așa-zis de tehnocrați într-un guvern interimar, ale cărui puteri să fie reduse pînă la alegeri la administrarea treburilor curente ale țării”.

Jurnalistul mai spune că depunerea acestei moțiuni nu este o noutate.

"Despre posibilitatea unei moțiuni de cenzură Liviu Dragnea a mai vorbit şi înaintea acestui anunț.
PSD a votat, alături de PNL, Guvernul Cioloş cu ambele mîini.
PSD, dacă ar fi fost partidul care se pretinde, n-ar fi trebuit să voteze în Parlament un guvern impus nu de votul cetățenilor, ci de ambiția sergenților majori mesianici din SIE și SRI de a o face pe făuritorii de Istorie, deși, ca toți sergenții, se pricep doar la croit craci de pantaloni pentru Istorie, nu mai încape discuție.

Un asemenea Guvern s-a constituit din start într-un experiment criminal pentru democrația românească prin încercarea de a înlocui alegerile libere și corecte cu diversiunile puse la cale de Serviciile secrete, înzestrate în cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu cu puteri uriașe, peste cele ale Securității, instituție controlată, totuși, de politicul întruchipat de PCR.

De aceea, PSD, care deținea majoritatea parlamentară, n-ar fi trebuit să-l voteze.
Treptat-treptat, Guvernul Cioloș s-a dovedit o catastrofă în materie de administrare a țării.
Alcătuit din pițifelnici (ce personalitate ar accepta să fie comandată de sergenții majori din Servicii?), persoane care n-au condus în viața lor nici măcar o brișcă, d-apoi un minister, Guvernul n-a reușit să producă decît gafe și, evident, sunete de trombon publicitar.
Fiind mediocritatea întruchipată în materie de administrare a țării, membrii Guvernului au o părere bună despre propria persoană.
De aici o serie de fapte și declarații care au făcut penibile persoane precum Raluca Prună, Cristian Ghinea.", a continuat jurnalistul.

Cristoiu a precizat și faptul că PSD a lansat o campanie de criticare a Guvernului.

"Speriat că, prin votul din Parlament, riscă să declanşeze electoral dezastrul Guvernului de amatori, PSD a lansat o campanie de criticare a Guvernului.
Urmare a acestei manevre, PSD a cîştigat alegerile locale.
PNL, căruia Klaus Iohannis i-a impus, prin Alina Gorghiu, o poziţie binevoitoare faţă de Guvern, le-a pierdut.

La televiziune, la conferinţele de presă, partidul denunţa Guvernul Cioloş.
În Parlament, PSD refuza să depună o Moţiune de cenzură.
Întrebat asupra acestei schizofrenii, Liviu Dragnea a dat un răspuns hazliu:
O Moţiune de cenzură ar duce la căderea Guvernului.
Ar fi însă o splendidă inutilitate, deoarece Klaus Iohannis l-ar desemna premier tot pe Dacian Cioloş.
În realitate, Liviu Dragnea refuza Moţiunea de cenzură din simplul motiv că se mai iluziona în privinţa sentinţei de la ICCJ.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Deşi sentinţa i-a spulberat iluziile, Liviu Dragnea a refuzat mai departe Moţiunea de cenzură.
Şi ar fi refuzat să discute posibilitatea dacă unii membri ai Guvernului, la indicaţia expresă a lui Dacian Cioloș, nu s-ar fi lansat în atacuri violente la adresa PSD”, a mai zis acesta.

Citeşte mai multe despre:   blog ion cristoiu,   Liviu Dragnea,   PSD,   PNL