Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pârjolește România!

Ion Cristoiu: Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pârjolește România!

Un articol de: - 16 Sep 2016, 10:04
Ion Cristoiu: Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pârjolește România! Foto: ecoul.info Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie în „Gândul de vineri”, de pe blogul personal, despre ultimele acțiuni ale premierului Dacian Cioloș și ale președintelui Klaus Iohannis.

Cristoiu subliniază declarația făcută de șeful statului care este de părere că țara trebuie să aibă un guvern politic.

Plecând de la declarația președintelui, jurnalistul face o paralelă cu o vorbă celebră rostită de Pierre Etienne Cambronne, general de divizie, promovat de Napoleon după Bătălia de la Iena și Conte al Imperiului şi Mare ofiţer al Legiunii de Onoare.

„Klaus Iohannis nu se pronunță de obicei public în chestiuni dramatice pentru ţară şi chiar şi pentru el. Ce l-a apucat să rostească nişte clişee despre Guvernul tehnocrat?

Klaus Iohannis se afla la Începerea anului şcolar. Între asta şi Guvern nu era nici o legătură.

Klaus Iohannis s-a dus dinadins la Grupul de Presă, a răspuns unei singure întrebări, cea cu Guvernul politic, şi a plecat”, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul spune că declarația făcută de Klaus Iohannis a fost realizată în chip mecanic, acesta fiind împins de cineva.

„Klaus Iohannis a făcut această declaraţie în chip mecanic, împins de cineva, pus de cineva să facă asta.

Din cîte-mi dau seama, Serviciile au fost cele care l-au sfătuit să facă asta urgent.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Guvernul Dacian Cioloş, deşi simplu Guvern de administrare a alegerilor, s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România, dar care răspund Grupurilor de interese interne şi externe, care dirijează Guvernul.

Mai sînt pînă la alegeri mai puţin de trei luni. În această perioadă, ar fi normal ca Guvernul Dacian Cioloş să se limiteze la administrarea treburilor zilnice ale ţării.

Intenţia de a modifica prin Ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal a fost însă semnalul neliniştitor că Guvernul Dacian Cioloş are de gînd, în perioada care i-a rămas, să ia măsuri ireparabile prin Ordonanţe de Urgenţă.

Aceste măsuri, cerute de grupurile de interese, vin dinspre toți miniştrii, care caută acum să se aranjeze după plecare”, a mai spus acesta.

În încheiere, Cristoiu precizează că toți actuali miniștri, inclusiv premierul Cioloș, sunt conștienți că după alegerile parlamentare trebuie să-și caute de lucru.

„Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că nu vor da socoteală nimănui pentru deciziile dubioase luate pînă la plecarea de la Victoria.

De aceea, toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, încearcă să se aranjeze de pe acum.

Dînd satisfacție unor grupuri de interese interne și externe, ei își asigură de pe acum funcții bănoase după alegeri, unii dintre ei chiar și parale bine puse deoparte de grupurile de interese.

Situația e unică în Istoria României: Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!

Asta explică gestul aparent de neînțeles al lui Klaus Iohannis de a face hodoronc-tronc o Declarație despre Guvernul tehnocrat la deschiderea noului an școlar!”, a mai spus Ion Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   cristoiu