Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Înființarea Comisiei de anchetă parlamentară – o victorie de etapă a Democrației asupra Statului Paralel

Ion Cristoiu: Înființarea Comisiei de anchetă parlamentară – o victorie de etapă a Democrației asupra Statului Paralel

Un articol de: - 15 Mai 2017, 08:44
Ion Cristoiu: Înființarea Comisiei de anchetă parlamentară – o victorie de etapă a Democrației asupra Statului Paralel Politică

În Gîndul de Luni, Ion Cristoiu vorbește despre înființarea comisiei de anchetă specială privind modul în care au fost organizate și s-au desfășurat alegerile prezidențiale din 2009 și despre cum Raluca Turcan consideră că această comisie are unic scop demiterea „celei de Nedemis de la Șefia DNA, Fecioara morală a națiunii, de neatins în timpul vieții și după, numita Codruța Kovesi”.

Cristoiu consideră că înființarea comisiei este un gest legitim și constituțional, Parlamentul fiind îndreptățit democratic să înființeze acest corp, în ciuda bețelor în roate puse de „Statul Paralel”. Jurnalistul spune că investigația Parchetului s-a desfășurat în cel mai mare secret, iar ancheta pe care o va desfășura Parlamentul va fi una bazată pe transparență.

„În tot acest timp al adormirii faptelor, Augustin Lazăr trăncănește. După trecerea Codruței Kovesi în silenzio stampa, Augustin Lazăr a devenit una dintre starletele României de azi”, scrie Ion Cristoiu, privitor la tăcerea și secretomania anchetelor deschise de stat, despre care se știe că au fost deschise „cu spectacol mediatic”, dar nu și finalizate.

Cristoiu consideră că votul din Parlament privind înființarea comisiei de anchetă poate fi considerat un vot al democrației.

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu