Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Klaus Iohannis a plecat marți seara, cu avionul prezidențial, din SUA. Sunteți siguri c-a ajuns în România? Te pomenești că mai zboară încă!

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis a plecat marți seara, cu avionul prezidențial, din SUA. Sunteți siguri c-a ajuns în România? Te pomenești că mai zboară încă!

Un articol de: - 03 Oct 2015, 10:27
Ion Cristoiu: Klaus Iohannis a plecat marți seara, cu avionul prezidențial, din SUA. Sunteți siguri c-a ajuns în România? Te pomenești că mai zboară încă! Politică

Marți seara, vizita lui Klaus Iohannis în SUA a luat sfârșit, potrivit programului anunțat pentru vizita Președintelui României pe continentul american. De regulă, avionul prezindențial decolează noaptea din Statele Unite (ora locală), pentru a ajunge a doua zi dimineață în România(ora locală).

La întoarcerea în țară, toți președinții și premierii care au vizitat SUA au ținut o conferință de presă pe aeroportul Otopeni din Capitală pentru presa care a rămas în țară, însă Klaus Iohannis nu a respectat tradiția.

Ion Cristoiu scrie pe blog că acest moment este absolut obligatoriu, deoarece pe parcursul vizitei ”ziariștii din grupul de presă n-au reușit să dea vizitei mediatizarea dată de conferința de presă de la Aeroportul Otopeni”. La aceată conferință de presă, președintele face bilanțul vizitei, prezintă opiniei publice de la noi principalele momente, răspunde întrebărilor puse de jurnaliștii care nu l-au însoțit, dar au urmărit atent vizita.

”De la încheierea vizitei în SUA au trecut, trei zile.
A auzit cineva din țara asta de vreo conferință de presă ținută de Klaus Iohannis la întoarcerea în țară?Pur și simplu președintele a dispărut! S-o fi întors în țară?”, adaugă Cristoiu.

Potrivit unui anunț făcut de Realitatea Tv, ”televiziunea cuplului Klaus Iohannis – Carmen Iohannis”, cuplul prezidențial urma să se întoarcă miercuri în țară.

Astfel, miercuri, președintele ”era încă în faza de a se întoarce”. Cristoiu spune că dacă s-ar fi întors, mai mult ca sigur, ”i-ar fi dat lui Rareș Bogdan, confidentul său de budoar, un telefon prin care să-l anunțe, cum se întâmplă cu toți cei dragi, c-a aterizat cu bine”. Apoi, Rareș Bogdan, ar fi anunțat apoi ”la post”.

”Din cîte se știe de la televiziunile de știri, dar și din filme, sunt cazuri cînd un avion de pasageri dispare de pe radar. În acel moment, se trece la o activitate dramatică de descoperire dacă nu a avionului, măcar a rămășițelor avionului. De cele mai multe ori, epava e descoperită la puțin timp după dispariția avionului de pe radar. Sunt și situații – precum cel al avionului malaiezian, cînd epava e descoperită după un an de la dispariția de pe radar. Potrivit televiziunilor de știri, Klaus Iohannis a fost văzut ultima oară marți 29 septembrie 2015, după- amiază, după ce a ținut un Discurs la ONU, la întîlnirea cu ofițerii români care lucrează la Națiunile Unite”, spune omul de presă.

Jurnalistul se întreabă dacă avionul s-a prăbușit fără ca noi să știm. Totuși, miercuri, președintele a postat pe facebook un text prin care anunța că s-a întâlnit cu românii care lucrează la serviciul de securitate ONU.

Tot miercuri, Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale, i-ar fi trimis un mesaj de felicitare Patriarhului Daniel cu ocazia împlinirii celor 8 ani în fruntea Patriarhiei Române.

”Sunt acestea dovezi că Președintele trăiește? Și da și nu. Asta deoarece în orice moment astfel de gesturi – să scrie pe Facebook, să posteze mesaje pe site-ul Președinției – pot fi făcute de consilieri”, consideră omul de presă.

Vineri, însă, pe site-ul președinției a fost publicat un anunț de presă despre programul Președintelui României de luni, 5 octombrie. 

Președintele a aterizat! mă vor liniști cititorii acestui blog. Altfel nu i se anunța programul de luni, care începe la ora 10”, arată Ion Cristoiu.

În încheiere, Cristoiu scrie că ”asta nu e o dovadă că președintele nu mai zboară încă și că nu va mai zbura luni până la ora 10”, când urmează să ”aterizeze direct” la Universitatea București, unde va participa la deschiderea noului an Universitar.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Klaus Iohannis,   ONU