Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Lui Liviu Dragnea i s-au arătat două mâțe - DNA și candidatura lui Robert Negoiță la șefia PSD. Una a fost retrasă deja

Ion Cristoiu: Lui Liviu Dragnea i s-au arătat două mâțe - DNA și candidatura lui Robert Negoiță la șefia PSD. Una a fost retrasă deja

Un articol de: - 24 Sep 2015, 08:41
Ion Cristoiu: Lui Liviu Dragnea i s-au arătat două mâțe - DNA și candidatura lui Robert Negoiță la șefia PSD. Una a fost retrasă deja Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu povestește pe blog despre surprinderea pe care a avut-o marți, atunci când a intrat ieri pe site-urile de știri: ”Deschizând ca de obicei site-urile de știri pentru a vedea ce se mai întâmplă prin Lumea asta mare, mi-au căzut privirile pe o suită de titluri care conțineau toate formularea Lovitură DNA pentru Liviu Dragnea”, continuând că a avut impresia că DNA i-a deschis dosar penal lui Liviu Dragnea ”cu tot tacâmul”: descinderi cu mascați, documente date Divizei Presă și reținerea acuzatului.

”Era greu de presupus că Binomul SRI-DNA va încălca înțelegerea până la Congresul PSD. Scrisesem despre această negustorie. Dacă DNA se năpustise asupra lui Liviu Dragnea, mă vedeam constrâns să declar că m-am înșelat.”, a mai adăugat Cristoiu.

Jurnalistul ”s-a liniștit” după ce a văzut că știrea venise după amiază, reamintindu-și că dacă urmărim un principiu de bază al ”Manualului de tortură al CIA”, arestarea suspectului se face dimineața. DNA lucrează, de regulă, dimineața.

”După ce-am trecut de titluri, operațiune absolut necesară în presa on line, unde totdeauna titlul n-are nici o legătură cu conținutul, așa cum pălăria Mariei n-are nici o legătură cu felul în care Maria gătește supa de tăiței, mi-am dat seama că aveam motive să fiu surprins.”, continuă Cristoiu .

DNA a remis presei, marți, 22 septembrie, Documentul ”Motive de apel” formulate împotriva sentinței penale nr. 341, din data de 15 mai 2015, pronunată în dosarul nr. 4862/1/2013 a ÎCCJ – Secția penală. Adică este vorba de cazul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

” Sentința în cazul Referendumului a fost dată pe 15 mai 2015. Pe 16 iulie 2015, Înalta Curte a anunțat că prima ședință va fi în 28 septembrie 2015. Pentru a putea face programarea, Înalta Curte avea nevoie de Motivele de recurs din partea DNA.”, spune Ion Cristoiu, care crede că în acest fel, lui Liviu Dragnea ”i s-a arătat o mâță”.

Totodată, marți, Robert Negoiță și-a anunțat candidatura la șefia PSD.

Cristoiu spune că îi este greu să scrie despre Negoiță, pentru care și ”o funcție de portar la PSD ar fi prea mare, d-apoi cea de președinte al Partidului”.

”Știind însă cine îi întoarce cheița acestui muțunache, mi-am dat seama că lui Liviu Dragnea i s-a arătat o a doua mîță”, adaugă omul de presă.

Totuși, miercuri seara, Robert Negoiță a anunțat că-și retrage candidatura. După părearea lui Cristoiu, a doua mâță a fost retrasă.

Cristoiu scrie în încheiere că probabil de marți până miercuri seara, Liviu Dragnea a dat asigurări că respectă înțelegerea.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Liviu Dragnea,   candidatura,   PSD,   DNA,   Robert Negoita