Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Nici Apostolul Pavel să fie Gabriel Oprea şi tot nu l-am crede atât de generos încât să plece din UNPR de dragul viitorului strălucit al formațiunii. Adevărul e altul

Ion Cristoiu: Nici Apostolul Pavel să fie Gabriel Oprea şi tot nu l-am crede atât de generos încât să plece din UNPR de dragul viitorului strălucit al formațiunii. Adevărul e altul

Un articol de: - 02 Iul 2016, 10:50
Ion Cristoiu: Nici Apostolul Pavel să fie Gabriel Oprea şi tot nu l-am crede atât de generos încât să plece din UNPR de dragul viitorului strălucit al formațiunii. Adevărul e altul foto: b1.ro Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre Gabriel Oprea, care a demisionat din fruntea UNPR.

Cristoiu e de părere că președintele Klaus Iohannis e implicat direct în gestul fostului vicepremier, totul pentru o fuziune a PNL cu UNPR.

”Cică Gabriel Oprea ar fi fost împreună cu Valeriu Steriu la Cotroceni pentru a negocia fuziunea dintre PNL şi UNPR.

La această declaraţie, Administraţia prezidenţială a răspuns că e sub nivelul preşedintelui să se implice în jocuri politice, iar PNL, Partidul Naţional al Lingătorilor de Fund Prezidenţial (de la Fundul lui Traian Băsescu, liderii PDL, azi lideri PNL, au trecut, fără să mănînce lămîie, la Fundul lui Klaus Iohannis) s-a grăbit să se indigneze că s-a putut gîndi cineva la o astfel de coborîre a Majestăţii Sale sub nivelul Dealului Cotroceni.

Dimpotrivă, chiar dacă ireal, scenariul ar fi convenit de minune lui Gabriel Oprea, fie și pentru că el dovedea un lider politic rămas încă în marile jocuri din România.”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul continuă prin a spune că UNPR îi datorează totul lui Oprea pentru că el este fondatorul formațiunii și nu crede că acesta a ales să plece doar de „dragul viitorului stălucit” al UNPR.

„Nici Apostolul Pavel să fie Gabriel Oprea şi tot nu l-am crede atît de generos cu noua conducere a UNPR încît să plece din formaţiune de dragul viitorului strălucit al UNPR.

Adevărul e altul şi, desigur, mult mai crud decît vrea Gabriel Oprea să ne convingă. Fuziunea dintre PNL şi UNPR e inevitabilă.

Ea, fuziunea, e impusă de Klaus Iohannis, care are nevoie de o majoritate parlamentară pentru a-l demite pe MRU.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Electoratului PNL mai radical îi pică greu la nunta dintre PNL și o formațiune pe care o consideră Fata de pe Șoseaua de centură a politicii românești.

De aceea, Sistemul Instituţiilor de Forţă, care s-a pus în mişcare pentru a răspunde bătutului din picior al lui Klaus Iohannis – Vreau o Majoritate parlamentară cu orice preţ – a declanșat Operațiunea – UNPR Fată Mare.”, mai spune jurnalistul.

De asemenea, Cristoiu mai adaugă faptul că această operațiune „constă în curăţarea UNPR de persoane care ar provoca indignare electoratului PNL dacă ar intra în PNL prin fuziunea dintre PNL și UNPR.

Unul dintre aceşti lideri a fost Şerban Mihăilescu. A venit rîndul lui Gabriel Oprea.Vor urma şi alte demisii. Tot în urma unor negustorii.

Și cînd te gîndești că toată darea asta a scenei politice cu fundu-n sus n-ar fi avut loc dacă MRU demisiona imediat ce i-a cerut-o Klaus Iohannis.”, scrie Cristoiu pe blogul său.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   PNL,   UNPR,   fuziune,   Klaus Iohannis,   presedinte,   MRU,   demitere,   demisie