Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel

Ion Cristoiu: Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel

Un articol de: - 09 Mai 2017, 08:35
Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de marți", de pe blogul său despre înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea evenimentelor legate de rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009.

Cristoiu este de părere că în spatele acestei decizii se ascund de fapt alte motive, precum "înflorirea în România ultimilor ani a unui Stat Paralel, poreclit de unii Sistemul".

Ion Cristoiu aduce în discuție dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din 2009, asupra căruia Cristoiu atrage atenția că reprezintă o dovadă clară a implicării Statului Paralel în fraudarea alegerilor din ziua de 6 decembrie 2009.

"Indiscutabil, deși liderii PSD-ALDE n-o recunosc public, înființarea Comisiei de anchetă parlamentară are drept punct de plecare dezvăluirile lui Dan Andronic.
Despre realitățile la care s-a referit Dan Andronic în episodul X, care nu poate fi înțeles decît prin luarea în considerare a tezei întregului serial – Apariția și înflorirea în România ultimilor ani a unui Stat Paralel, poreclit de unii Sistemul, denunțat de Donald Trump în SUA sub denumirea de Deep State, Statul din adîncuri, Statul ascuns, care nu răspunde în fața opiniei publice pentru actele sale – m-am pronunțat în mai multe rînduri. Mai mult, în limita 
posibilităților date de faptul că n-am o redacție la dispoziție, prin simpla documentare de bibliotecă, am încercat să adaug dezvăluirilor lui Dan Andronic alte dezvăluiri, unele lucruri petrecute public la vremea respectivă, dar uitate.
(...)
Din start trebuie să precizez că după lectura Proiectului am simțit nevoia să mă întreb:
Autorii acestui Proiect sînt sau proști sau ticăloși?
O întrebare dată de constatarea că obiectivele anchetei, așa cum se desprind ele din Proiectul de hotărîre, sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel, Deep State. Desigur, apelînd la binecunoscuta șmecherie politicianistă de a ascunde adevăratele intenții sub o ciupercă atomică viu colorată de cuvinte mari.
(...)
Dan Andronic a făcut dezvăluirile din episodul X al Noi suntem statul! sub semnul tezei că în România a dictat în 2009 și dictează și acum Statul Paralel.
Atît campania dusă de PSD după al doilea tur, cît și dezvăluirile lui Dan Andronic, nu se referă o clipă la implicarea Statului Paralel în fraudarea alegerilor din ziua de 6 decembrie 2009.
Dan Andronic se referă la implicarea Statului Paralel în altceva, mult mai grav și anume în blocarea oricărei încercări a PSD de a obţine pe cale constituțională anularea alegerilor şi reluarea turului doi.
Despre aceste încercări, Statul Paralel ştia pînă la virgulă din interceptări şi din oamenii săi din PSD.
Și a folosit pentru blocarea PSD toate instrumentele tipice Statului Paralel din România de azi:
De la convocarea la DNA pînă la șantajarea judecătorilor sau folosirea celor aflați în Cîmpul tactic.
Asupra acestor aspecte trebuie să se aplece Comisia, şi nu asupra fraudării alegerilor de către PDL.
Nu de alta, dar prin asta Comisia de anchetă salvează Statul Paralel", notează jurnalistul în "Gândul de marți".

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu
 
Loading...