Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Revoluția morală produsă de Sorin Grindeanu - S-a ridicat împotriva formulei mafiote Așa vrea Partidul!

Ion Cristoiu: Revoluția morală produsă de Sorin Grindeanu - S-a ridicat împotriva formulei mafiote Așa vrea Partidul!

Un articol de: - 23 Iun 2017, 08:43
Ion Cristoiu: Revoluția morală produsă de Sorin Grindeanu - S-a ridicat împotriva formulei mafiote Așa vrea Partidul! Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de vineri", de pe blogul său, despre situația politcă din interiorul partidului PSD și despre actuala criză politică privind Guvernul României.

Cristoiu compară partidul social-democrat cu partidul comunist și gruparile mafiote.

"De ce să demisioneze un premier despre care nu mai departe pînă acum Liviu Dragnea, liderii și parlamentarii PSD declarau public că e un premier excepţional?
Răspunsul e uşor de bănuit dacă ne reamintim intervenţiile celor din Camarila lui Liviu Dragnea.
De la Gabriela Firea pînă la Mihai Fifor.
Pentru că aşa vrea Partidul!

(...) Pentru că atît din experiența directă, cît și din cercetarea trecutului, știu că Așa vrea Partidul! a fost formula prin care Partidul Comunist a transformat milioane de membri, oameni normali, altfel, în roboți gata să spună și să execute ordinele date de un om care deținea puterea în Partidul Comunist.
Cum adică aşa vrea Partidul?
Ce-i ăla Partidul?
Un om care a pus mîna pe conducerea Partidului.
Cîtă vreme acest om – Stalin, Dej, Ceaușescu – se afla în fruntea Partidului, toți membrii, ba mai mult, toți cetățenii țării erau obligați să-l asculte fără să crîcnească, pentru că Așa vrea Partidul!
După decembrie 1989, știind din cărți că dominanta vieții politice în democrație e dată de dreptul fiecărui membru al unui partid de a se exprima liber, de a-și spune părerea în instanțele de conducere și în public fără nici o teamă, am crezut că nu voi mai auzi în veci Sintagma Așa vrea Partidul!
Ei, bine, am auzit-o.
Și nu numai cu ocazia Crizei politice neghioabe declanșate de Liviu Dragnea.
Am auzit-o ori de cîte ori am văzut oameni serioși, capi de familie, unii cu o experiență de viață ieșită din comun, justificîndu-și aberațiile spuse sau făcute prin invocarea lui Așa vrea Partidul!

(...) Ce ne spune istoria comunismului, inclusiv cea a comunismului românesc?
Că Partidul n-a existat niciodată.
A existat un bandit care şi-a zis Partidul.
Şi toţi neghiobii s-au apucat să-i execute ordinele pe motiv că aşa a zis Partidul.
În postdecembrism, Partidul de tip bolşevic a fost şi este PSD.
Partidul, adică Liviu Dragnea, i-a cerut lui Sorin Grindeanu să demisioneze din funcţia de premier.
Și nu oricum, ci recunoscînd public c-a guvernat prost, că n-a respectat Programul de Guvernare, într-un cuvînt c-a fost un bou.
Invocînd Așa vrea Partidul! Liviu Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să-și facă harakiri de imagine în public.
Ca și în cazul Partidului Comunist, nici un activist, nici un membru PSD n-a avut curajul să se întrebe în public sau chiar în ședințe secrete, dacă nu cumva e o greșeală să-l punem să demisioneze pe motiv c-a fost un bou tocmai pe premierul lăudat pînă acum de activiștii și membrii de partid care fiind cel mai bun din istoria țării.
Spre deosebire de Adrian Năstase, de Mircea Geoană, de Victor Ponta, Sorin Grindeanu a avut bărbăţia să spună nu Partidului în numele căruia vorbea un Mafiot.
Nu ştiu ce carieră va avea de acum încolo Sorin Grindeanu.
Pentru mine, cel puţin, el rămîne un tip de stimat.
A produs o revoluţie în viața politică postdecembristă în care opunîndu-se Partidului înţeles ca Grup mafiot", notează Cristoiu în "Gândul de vineri".

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Sorin Grindeanu