Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Iliescu: Desființarea Institutului Revoluției e o ticăloșie fără margini. Să le fie rușine!

Ion Iliescu: Desființarea Institutului Revoluției e o ticăloșie fără margini. Să le fie rușine!

Un articol de: - 12 Iul 2011, 16:23
Ion Iliescu: Desființarea Institutului Revoluției e o ticăloșie fără margini. Să le fie rușine! Foto: cotidianul.ro Politică

Fostul președinte al României Ion Iliescu a criticat, marți,  în termeni duri inițiativa ministrului de Externe de a comasa Institutul Revoluției Române altor institute care se ocupă de studierea comunismului, într-un muzeu național al dictaturii comuiniste.

„Asta e o ticăloşie fără margini, vor să-l pună în subordinea lui Tismăneanu. E o ticăloşie pur şi simplu. Să le fie ruşine!”, a declarat pentru realitatea.net, Ion Iliescu.

Reacția virulentă a fostului șef de stat vine după ce prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, luni, că a primit susţinerea politică a BPN al partidului pentru înfiinţarea, prin hotărâre de Guvern, a unui muzeu naţional al dictaturii comuniste. Baconschi a explicat cu acceași ocazie că fondurile necesare înfiinţării unui muzeului vor putea fi compensate prin vinderea biletelor şi prin "reorganizarea administrativă a unor instituţii care gestionează şi astăzi memoria comunismului şi care de multe ori se suprapun", dând ca exemplu Institutul Revoluţiei, înfiinţat de Ion Iliescu.

Printre detractarii ideii se află și senatorul Sergiu Nicolaescu care a declarant că decizia lui Bachonschi este una pur politică.

"În primul rând nu ştiu ce legătură are Baconschi cu Consiliul Revoluţiei. Nu văd ce l-a frământat, ce l-a determinat să propună asta. Există clar un impact politic. Orice are o explicaţie politică. Vrea să dea în alţi oameni. Acest lucru e pus de mult la cale. Nu mă mai miră nimic. Lucrul ăsta l-am simţit", a spus regizorul.

Citeşte mai multe despre:   Ion Iliescu,   Sergiu Nicolaescu,   Teodor Baconschi