Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Iliescu: Românii au comparat performanțele Guvernului Ponta și performanțele Guvernului Cioloș și au votat în consecință

Ion Iliescu: Românii au comparat performanțele Guvernului Ponta și performanțele Guvernului Cioloș și au votat în consecință

Un articol de: - 12 Dec 2016, 19:08
Foto:Aktual24 Politică

Românii au comparat performanțele Guvernului Ponta și performanțele Guvernului Cioloș și au votat în consecință, a scris Ion Iliescu, pe blogul personal.

Fostul președinte a mai susținut că PSD a dovedit în ultimii ani că știe să guverneze, că are o gândire economică orientată spre dezvoltare, dar și oameni capabili să o aplice.

"Vreau să îi felicit pe membrii și simpatizanții Partidului Social Democrat pentru victoria deosebit de clară din alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie a.c. Este o victorie a solidarității, lucrului în echipă, a unui program clar de guvernare, după o campanie pozitivă. PSD a oferit alegătorilor o miză, cu adevărat importantă pentru viața lor. Iar răspunsul românilor a fost pe măsură. Este un răspuns care onorează, dar care și obligă. România s-a schimbat în acești ani. Este o schimbare în bine. Oamenii încep să se mobilizeze și în jurul unor teme care privesc viața lor de zi cu zi, teme cât se poate de concrete. PSD a dovedit, tot în acești ani, cu toate problemele pe care le-a întâmpinat, două lucruri importante: că știe să guverneze și că are o gândire economică structurată, orientată spre creștere economică și dezvoltare, cât și oameni capabili să o aplice. Acum, că îi revine sarcina guvernării, trebuie să consolideze ce a făcut bine în cei trei ani cât s-a aflat la guvernare. Românii au comparat performanțele Guvernului Ponta și performanțele Guvernului Cioloș și au votat în consecință", a scris Iliescu, pe blog.

El și-a exprimat convingerea că PSD nu-și va dezamăgi alegătorii și că va guverna ținând cont de interesul comun al societății.

De asemenea, acesta a susținut că prioritățile viitoarei guvernări sunt rezolvarea problemelor sociale și consolidarea funcționării democratice.

"În calitate de cetățean, în primul rând, aștept de la viitoarea guvernare o atenție mai mare față de problemele sociale, pentru că sărăcia este o mare problemă pentru societate. Consolidarea funcționării democratice a țării este iarăși o prioritate. Românii trebuie să simtă că drepturile și libertățile lor sunt apărate și respectate. Responsabilitățile PSD sunt la fel de mari ca așteptările cetățenilor. Sunt convins că partidul nu-i va decepționa pe cei care l-au votat. Cum sunt convins că va guverna în logica interesului comun al națiunii române. Cred că am reușit, într-un sfârșit, să înțelegem că abordarea conflictuală a raporturilor între forțele politice și între instituții nu aduce nimic bun. Este nevoie de cooperare, de dialog, de respectul poziției celuilalt, de consultarea permanentă a societății și a partenerilor sociali. Felicitând încă o dată PSD, partid de care sunt legat și alături de care am dus lupta pentru democratizarea României, pentru integrare europeană și euroatlantică, îi urez succes la guvernare", a mai scris Ion Iliescu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Iliescu,   PSD
 
 
 
Loading...