Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ion Iliescu: Singura concluzie onorabilă este ca Traian Băsescu să-și dea demisia

Ion Iliescu: Singura concluzie onorabilă este ca Traian Băsescu să-și dea demisia

Un articol de: - 30 Iul 2012, 21:23
Ion Iliescu: Singura concluzie onorabilă este ca Traian Băsescu să-și dea demisia Foto: evz.ro Politică

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că în urma referendumului singura concluzie onorabilă este că președintele Traian Băsescu trebuie să-și depună mandatul de bună voie, potrivit Mediafax.

"În democraţie contează legea majorităţii - a celor responsabili care îşi asigură riscul şi răspunderea votului; Nu absenteiştii - neinteresaţi de soarta cetăţii; Nu laşii care nu-şi asumă votul şi respectiv exprimarea opiniei. Decizia boicotului, luată de domnul Traian Băsescu şi adepţii săi este decizia unor laşi care s-au temut de opinia cetăţenilor", a scris Iliescu pe blogul personal.

Acesta susține că de fapt în România nu mai sunt 18 milioane de cetățeni cu drept de vot, astfel în opinia sa prezența la vot de circa 60%, nu aproape de 50%.

"Realitatea demografică a României este aceea că nu mai există 18 milioane de români cu drept de vot. Se operează cu statistici învechite. România are o creştere demografică negativă (populaţia scade anual cu cel putin 200.000 de oameni). Iar circa 2 milioane de români sunt plecaţi din ţară definitiv sau temporar. Deci, în realitate, cei 9 milioane de votanţi la referendum - nu reprezintă 50%, ci circa 60% din cetăţenii cu drept de vot. În aceste condiţii, este uluitoare insolenţa cu care domnul Băsescu doreşte invalidarea referendumului", mai precizează Ion Iliescu.

Participarea la referendum a fost de 46,23%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, a anunţat BEC, după centralizarea rezultatelor din 99,97% din secţii.


Citeşte mai multe despre:   Ion Iliescu,   PSD,   Traian Basescu,   demisie