Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dancă anunță abrogarea prevederilor OUG 114 legate de fondurile de pensii administrate privat: „Vor fi mai mulți bani în conturile contribuabililor”

Dancă anunță abrogarea prevederilor OUG 114 legate de fondurile de pensii administrate privat: „Vor fi mai mulți bani în conturile contribuabililor”

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Dec 2019, 14:33
Politică

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat că în ședința de guvern de vineri, la solicitarea prim-ministrului Ludovic Orban, a propus patru modificări la prevederile din Ordonanța de Urgență 114 care ar fi dus la distrugerea și naționalizarea Pilonului 2 de pensii.

Dancă a susținut că aceste schimbări lasă mai mulți bani în conturile contribuabililor de la Pilonul 2 de pensii și crește rentabilitatea fondurilor de pensii private.

„1. Abrogarea cerințelor de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii și revenirea la condiția inițială de asigurare a unui capital minim de 4 milioane Euro la data constituirii.

2. Modificarea comisionului de administrare a activelor gestionate de fondurile de pensii private calculat în funcție de rata de rentabilitate raportată la rata inflației, prin extinderea perioadei de calculare a ratei de rentabilitate de la 2 la 5 ani.

3. Reducerea comisionului de administrare a contribuțiilor sociale virate la Pilonul 2 de pensii de la 1% la 0,5%, ceea ce lasă mai mulți bani din valoarea contribuțiilor în conturile participanților la Pilonul 2. De asemenea, se reduce comisionul reținut de Casa de Pensii de la 0,5 puncte procentuale la 0,1 puncte procentuale și limitarea tarifelor percepute de ASF la 10% din valoarea comisioanelor de administrare reținute de fondurile de pensii.

4. Eliminarea opțiunii de transfer a contribuțiilor de la Pilonul 2 de pensii administrate privat la Pilonul public de pensii”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Ionel Danca,   Guvern PNL
 
Loading...