Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ionel Dancă: O nouă schemă de ajutor de stat a fost aprobată de Comisia Europeană. IMM Factor, instrument de stimulare economică, intră în piață

Ionel Dancă: O nouă schemă de ajutor de stat a fost aprobată de Comisia Europeană. IMM Factor, instrument de stimulare economică, intră în piață

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Noi 2020, 10:16
Ionel Dancă: O nouă schemă de ajutor de stat a fost aprobată de Comisia Europeană. IMM Factor, instrument de stimulare economică, intră în piață Foto: Ionel Dancă / Facebook Politică

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat, miercuri dimineață, că a fost aprobată de către Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor de stat propusă de Guvernul PNL. Este vorba despre un sprijin de un miliard de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii, pentru garantarea produselor de factoring și pentru asigurarea lichidităților financiare pentru companii. Astfel, după IMM Invest și IMM Leasing, Guvernul Orban vine în sprijinul firmelor cu un nou program - IMM Factor.

 

Ionel Dancă anunță un nou program al Guvernului în sprijinul IMM-urilor

 

Dancă a anunțat că Executivul vine în sprijinul întreprinderilor cu o nouă schemă de ajutor de stat. După IMM Invest și IMM Leasing, urmează astfel IMM Factor. Noua schemă de ajutor tocmai a fost aprobată de Comisia Europeană.

„O nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 1 miliard de lei pentru IMM-uri, pentru garantarea produselor de factoring și pentru asigurarea lichidităților financiare pentru companii, propusă de Guvernul PNL și inclusă în Programul de guvernare #DezvoltamRomania, a fost aprobată de Comisia Europeană.

După IMM Invest, prin care deja peste 22.000 IMM-uri beneficiază de credite bancare pentru investiții și capital de lucru în valoare de 16 miliarde lei, și IMM Leasing, program care a început zilele acestea să finanțeze primele investiții în leasing, un nou program destinat IMM-urilor intră în astfel în piață, IMM Factor”, a scris Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, într-o postare pe Facebook.

 

Ionel Dancă, despre măsurile de stimulare a economiei pregătite de Guvernul Orban

 

Ionel Dancă a precizat apoi că aceste scheme de stimulare economică fac parte din Planului de Relansare Economică ”Reclădim România”, gândit de Guvern în sprijinul companiilor, afectate și ele de epidemia de coronavirus.

„Sunt instrumente moderne de stimulare economică, adoptate de Guvernul liberal în cadrul Planului de Relansare Economică ”Reclădim România” pentru a evita blocajele de finanțare la nivelul companiilor într-o perioadă de criză și pentru ca banii să circule în economie.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Aceste programe, care asigură accesul ieftin la finanțare bancară, atât pentru IMM-uri cât și pentru companiile mari, vor continua prin Fondul Național de Garantare pentru IMM-uri și prin Eximbank, cu o alocare bugetară de 30 miliarde lei în Programul de guvernare PNL 2021-2024. #GuvernareLiberala”, a mai scris Ionel Dancă, pe Facebook.