Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ionel Dancă (PNL): Cifrele reale despre majorarea salariilor și pensiilor l-au scos din minți pe Dragnea și-l fac să iasă disperat la tablă să mintă din nou

Ionel Dancă (PNL): Cifrele reale despre majorarea salariilor și pensiilor l-au scos din minți pe Dragnea și-l fac să iasă disperat la tablă să mintă din nou

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Apr 2019, 10:06
Foto: Ionel Dancă / Facebook Politică

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, desființează, într-o postare pe Facebook, promisiunile făcute de guvernarea PSD - ALDE referitoare la creșterea salariilor și pensiilor. 

Liberalul scrie că atât în cazul pensiilor, cât și în cel al salariilor din sectorul bugetar, majorările cu care se laudă PSD - ALDE sunt în realitate mult mai mici. 

”Majorarea salariilor în sectorul bugetar a fost o fumigenă și o scamatorie contabilă”, iar „majorarea punctului de pensie la jumătatea anului în 2017 a fost o cacealma pentru pensionari”, scrie Ionel Dancă. 

Redăm, mai jos, postarea purtătorului de cuvânt al PNL

Cifrele reale despre majorarea salariilor și pensiilor, prezentate de nenumărate ori de PNL, l-au scos din minți pe Dragnea și-l fac să iasă disperat la tablă să mintă din nou.

Prin Legea salarizării unitare au promis o creștere a salariilor în sectorul public cu 25% în 2018 însă totul a fost o păcăleală pentru că, prin transferul contribuțiilor sociale la angajat, majorările de salarii au fost de doi lei, doar pe hârtie.

Pentru 2019, PSD a promis o creștere a salariilor în sectorul bugetar cu 56% față de 2016 însă datele statistice arată o creștere a salariilor în medie de 14% în 2018 și de 3,5% în 2017 în condițiile în care, în cei doi ani de guvernare PSD – ALDE, am avut o inflație cumulată de cca. 8%.

Deci, majorarea salariilor în sectorul bugetar a fost o fumigenă și o scamatorie contabilă, marca PSD - ALDE. Mai mult, dacă majorarea unor salarii pentru anumite domenii din sectorul bugetar a fost mâncată de scumpiri, în sectorul privat inflația a dus chiar la ”tăierea” salariilor prin scăderea puterii lor de cumpărare.

La fel, creșterea pensiilor a fost o mare țeapă PSD - ALDE pentru că majorarea punctului de pensie a fost mai mică decât dacă ar fi aplicat formula de indexare a punctului de pensie din legea în vigoare (cu 100% din rata inflației și jumătate din creșterea slariului mediu brut pe economie).

Majorarea punctului de pensie la jumătatea anului în 2017 a fost o cacealma pentru pensionari prin care s-a renunțat la indexarea pensiilor la începutul fiecărui an.

De fapt, prin neaplicarea formulei de indexare din lege, PSD și ALDE au tăiat pensiile în 2018 și în 2019.

În 2018, pensiile trebuiau să crească cu peste 7% de la 1 ianuarie. Prin creșterea punctului de pensie cu 10% abia de la jumătatea anului, pensionarii au pierdut 240 lei în 2018 la o pensie medie de 1000 de lei.

În 2019, pensiile trebuiau indexate cu 9% de la începutul anului însă nivelul punctului de pensie a fost înghețat la valoarea din iulie 2018 până în septembrie 2019.

Prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor de la începutul anului, pensionarii pierd 540 lei în 2019 la o pensie medie de 1100 lei.

Acesta este adevarul pe care noi l-am spus oamenilor și Dragnea este disperat pentru că românii vor arăta la vot pe 26 mai ca nu mai vor să-l creadă.
 

Citeşte mai multe despre:   Ionel Danca,   PNL,   Liviu Dragnea
 
 
 
Loading...