Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ionuţ Vulpescu, despre decizia de a nu candida la Congres: „Totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider”

Ionuţ Vulpescu, despre decizia de a nu candida la Congres: „Totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider”

Un articol de: - 10 Mar 2018, 14:04
Ionuţ Vulpescu, despre decizia de a nu candida la Congres: „Totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider” Politică

Ionuţ Vulpescu, actualul vicepreşedinte PSD, a precizat că a ales să nu mai candideze în nicio funcţie în partid din cauză că „totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider”, iar tot ceea ce se întâmplă acum în PSD este „consecinţa dispariţiei criteriilor de evaluare”.

Ceea ce se întâmplă acum în PSD este consecinţa dispariţiei criteriilor de evaluare, lipsei de responsabilitate şi creşterii convingerii că, dacă ai puterea, poţi face orice, fără să răspunzi pentru ceea ce faci. Totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider, indiferent cum s-ar măsura ea, fidelitatea, şi oricât de pernicioasă ar fi această atitudine (...) Am încercat, cu sinceritate şi onestitate, să înţeleg rostul acestui Congres Extraordinar al PSD, apărut din senin, organizat în grabă şi într-un mod extrem de netransparent. Sunt, încă, vicepreşedinte al partidului. Iar dacă eu n-am înţeles rostul Congresului, mă îndoiesc că membrii şi simpatizanţii noştri au reuşit să înţeleagă ceva. Nu pot fi de acord cu anatemizarea celor care, dacă nu sunt de acord cu liderul, sau cu unele decizii ale majorităţii din organismele de conducere, sunt demascaţi ca "duşmani ai partidului", care-i fac rău", a susţinut Ionuţ Vulpescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.  

Vicepreşedintele PSD a menţionat că formaţiunea trebuie să accepte faptul că, „fiind un partid mare, vor exista platforme, diferenţe de abordare, fiindcă aşa este în toate marile partide europene, în care cei care au altă opinie nu sunt excluşi de către conducere”.

De asemenea, acesta a mai ţinut să sublinieze că nu poate să nu se întrebe dacă după Congres se va mai putea vorbi cu adevărat despre PSD.

Citeşte mai multe despre:   Ionut Vulpescu,   congres,   lider