Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iordache, ”tatăl” Ordonanței 13: Nu ne dorim un război între Parlament şi sistemul judiciar

Iordache, ”tatăl” Ordonanței 13: Nu ne dorim un război între Parlament şi sistemul judiciar

Un articol de: - 01 Mar 2018, 15:12
Iordache, ”tatăl” Ordonanței 13: Nu ne dorim un război între Parlament şi sistemul judiciar Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Social-democratul Florin Iordache, autorul controversatei OUG13 și cel care conduce acum o comisie parlamentară menită să modifice Legile Justiției și Codurile Penale, i-a transmis lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, că parlamentarii români îşi doresc ”o reală independenţă a justiţiei” şi în niciun caz aleşii nu-şi doresc ”un război“.

Iordache susține că i-a comunicat acest lucru oficialului european, după ce Timmermans i-a spus că nu trebuie să existe ”un război“ între Parlament şi sistemul judiciar.

”S-a spus că nu trebuie să existe un război pentru că percepţia publică a fost că există un război între Parlament şi sistemul judiciar. În luările de cuvânt ale mele şi ale colegilor mei s-a precizat foarte clar că atât timp cât cele mai importante modificări la cele trei legi (ale justiţiei-n.r.) au venit fie din partea CSM, fie din partea asociaţiilor profesionale, nu ne dorim în niciun caz un război între Parlament şi sistemul judiciar”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache, potrivit Mediafax.   

Iordache a mai spus că, prin modificările aduse Legilor Justiţiei, s-au creat premisele pentru ”o independenţă reală a sistemului judiciar”. 

”În acelaşi timp, datorită acelor amendamente care au venit din partea asociaţiilor profesionale ne dorim în primul rând o reală independenţă a justiţiei şi un neamestec al politicului. Tocmai prin modificările pe care noi le-am făcut nu există un amestec al politicului şi sunt create toate premisele pentru o independenţă reală a sistemului”, a mai spus Iordache. 

Preluând un argument intens invocat și de liderul său de partid, Liviu Dragnea, Florin Iordache a declarat că demersurile parlamentarilor români au fost greșit înțelese la Bruxelles din cauza unei probleme de comunicare.

”A fost o lipsă de comunicare. (...) Dacă sunt foarte bine informaţi (la Bruxelles-n.r.) asta nu înseamnă că prin lipsa de comunicare sau o comunicare reală, în timp real, nu s-au putut strecura disfuncţionalităţi. Toate acele modificări care au suscitat nemulţumire au fost eliminate, iar ceea ce avem noi de făcut, nu numai la aceste legi, este ca legislaţia să fie în concordanţă cu cea europeană“, a mai afirmat Iordache, citat de Mediafax.
 

Citeşte mai multe despre:   Florin Iordache,   Justitie,   razboi