Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iulian Bulai: Poate am greșit în decembrie, când am spus „fără Ludovic”/ Decizia e unanimă în rândul miniştrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere faţă de premierul Cîţu (VIDEO)

Iulian Bulai: Poate am greșit în decembrie, când am spus „fără Ludovic”/ Decizia e unanimă în rândul miniştrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere faţă de premierul Cîţu (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 16 Apr 2021, 11:03
Iulian Bulai: Poate am greșit în decembrie, când am spus „fără Ludovic”/ Decizia e unanimă în rândul miniştrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere faţă de premierul Cîţu (VIDEO) FOTO: Facebook: Iulian Bulai Politică

Vicepreşedintele USR PLUS Iulian Bulai susține că miniștrii alianței au luat decizia unanimă de nu-l mai susține pe premierul Florin Cîțu în fruntea Guvernului. Pe de altă parte, este exclusă ieșirea de la guvernare. Întrebat, la RFI, dacă Ludovic Orban - premier ar fi o variantă bună pentru a depăşi criza din coaliţie, Iulian Bulai a răspuns că este posibil ca USR PLUS să fi greșit când nu l-au susținut în decembrie pentru preluarea conducerii Guvernului.

"L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni şi îţi dai seama de faptul că poate că noi am greşit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experienţă politică uriaşă".

"Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deţinută de către aceeaşi persoană care deţine puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliţia de guvernare care dă premierul. De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad şi despre USR, este despre conflictul intern din PNL şi campania internă care se desfăşoară în lumina Congresului PNL din toamnă. De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate şi de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul şi de ce nu, chiar şi premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere", a declarat Bulai.

Vicepreşedintele USR PLUS a afirmat că premierul Florin Cîţu a comis un act de agresiune când l-a demis pe Vlad Voiculescu din postul de ministru al Sănătăţii, fără să se consulte cu partenerii de coaliţie.

"Decizia este unanimă în rândul miniştrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere faţă de premierul Cîţu, dar nu există opţiunea de a ieşi de la guvernare, pur şi simplu, am primit acest mandat, mergem înainte, facem reforme, rezolvăm această criză şi guvernăm ţara", a subliniat Iulia Bulai.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   USR PLUS,   Florin Citu