Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iulian Iancu, anunţ de ultimă oră despre Comisia de anchetă privind activitatea ANRE. "Vor fi subiecte atât pentru Curtea de Conturi, cât şi pentru parchete"

Iulian Iancu, anunţ de ultimă oră despre Comisia de anchetă privind activitatea ANRE. "Vor fi subiecte atât pentru Curtea de Conturi, cât şi pentru parchete"

Un articol de: - 14 Feb 2018, 22:52
Politică

Concluziile şi propunerile Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) vor fi prezentate în curând.
Mai exact, săptămâna viitoare, după cum a anunţat preşedintele acestei comisii, deputatul PSD Iulian Iancu. 
"Am ajuns să finalizăm un material de 7.000 de pagini. Avem în jur de 70 de pagini de concluzii şi propuneri. Aşa cum am spus de la început, nu ne-am concentrat asupra persoanelor. Nu acesta a fost obiectivul nostru, însă am desprins lucruri extrem de importante, unele grave, şi, de asemenea, propuneri care credem noi că ar putea să creeze efecte pozitive în întreg sectorul energetic. (...) Începând de săptămâna viitoare o să vă facem, printr-o prezentare publică, sinteza concluziilor şi propunerilor", a afirmat miercuri Iulian Iancu, potrivit Agerpres
Oficialul a mai arătat că măsurile propuse de Comisia privind activitatea ANRE vor viza mai multe instituţii, astfel încât vor exista "subiecte" care vor trebui analizate atât de Curtea de Conturi, cât şi de parchete.
"Noi nu luăm măsuri drastice, măsurile drastice vor trebui luate de instituţiile pe care noi le desemnăm că va trebui să aibă un efect asupra lor imediat după ce plenul se va pronunţa asupra raportului, adică vor fi vizate în primul rând Autoritatea de Reglementare, dar vor fi subiecte atât pentru Curtea de Conturi, pentru parchete, pentru operatori prin legislaţie secundară etc. Săptămâna viitoare vă vom da toate detaliile punctual. (...) Vom trimite la parchete numai dacă este cazul. (...) Noi nu venim cu măsuri drastice, noi facem propunerile şi solicităm instituţiilor direct vizate să ducă la bun sfârşit propunerile şi concluziile noastre", a spus deputatul PSD. 
 

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   comisie,   activitate,   Curtea de Conturi
 
 
 
Loading...