Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Scandalul votării lui Marian Neacșu vicepreședinte ANRE continuă: Iulian Iancu (PSD) cere ca omul lui Ponta să nu fie numit la șefia instituției din cauza condamnării sale penale 

Scandalul votării lui Marian Neacșu vicepreședinte ANRE continuă: Iulian Iancu (PSD) cere ca omul lui Ponta să nu fie numit la șefia instituției din cauza condamnării sale penale 

Un articol de: Redacția B1.ro - 28 Iun 2019, 13:56
Scandalul votării lui Marian Neacșu vicepreședinte ANRE continuă: Iulian Iancu (PSD) cere ca omul lui Ponta să nu fie numit la șefia instituției din cauza condamnării sale penale  Foto: Facebook/ Iulian Iancu Politică

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, intervine în cazul numirii lui Marian Neacşu, membru al Pro România, în funcția de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în urma votului dat în comisiile reunite din Parlament. 

Într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Iulian Iancu, susține că numirea lui Neașcu este ilegală și explică de de nu a participat la ședința în urma căreia s-a dat votul asupra numirii acestuia. 

NOAPTE NEBUNĂ CU IULIA VÂNTUR! SALMAN KHAN, ÎN AL NOUĂLEA CER! IMAGINEA I-A ÎNNEBUNIT PE INDIENI (GALERIE FOTO)

În scrisoarea sa, Iulian Iancu vine cu două argumente: condamnarea penală a lui Marian Neacşu şi rapiditatea cu care el a trecut prin procedurile parlamentare de numire.

“Procedura de selecţie şi numire decisă de Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost în regim de urgenţă, repectiv sesizare a a fost primită la Comisia pentru Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor pe data de 24 iunie 2019 ora 17:00 iar Comisiile desemnate la Senat au primit sesizarea pe data de 25 iunie 2019 ora 11:00, şi se impunea ca pe data de 25 iunie să se facă depunerea candidaturilor şi selecţia candidaţilor iar pe 26 iunie înscrierea raportului comun pe ordinea de zi a şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Această procedură încalcă regimul de transparenţă decizională şi dreptul constituţional al cetăţenilor de a candida pentru o funcţie publică, drept pentru care procedura a şi fost contestată”, arată Iancu în scrisoarea adresată președintelui Camerei Deputaților. 

E CRIMA SECOLULUI! ȘI-A OMORÂT SOȚIA SI CEI DOI COPII! INCREDIBIL CE I-A FĂCUT ÎNAINTE DE A O STRANGULA! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)

În acest context, deputatul PSD sugerează că Parlamentul ar trebui să retragă numirea în funcție a lui Marian Neacșu. 

“În consecinţă cea mai mare vulnerabilitate, în cazul în care domnul Marian Neacşu este numit de Parlament, Parlamentul trebuie să îi retragă imediat numirea în funcţie deoarece în conformitate cu art. 4 alin (14) pct. 2 din OUG nr 33/2007, “Calitatea de membru al Comitetului de reglementare încetează în cazul în care “împotriva acestuia a fost pronunţată o condamnare penală cu pedeapsă privativă de libertate, rămasă definitivă” coroborat cu cele expuse mai sus (…), respective condamnarea penală la 6 luni de închisoare”, a mai scris Iancu.

Scrisoarea integrală a lui Iulian Iancu poate fi citită AICIAu adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

ȘOC TOTAL! OANA ROMAN A SLĂBIT ACCELERAT! E NUMAI PIELE ȘI OS! FANII AU CREZUT CĂ NU VĂD BINE (GALERIE FOTO)

Fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost votat miercuri, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, în funcția de vicepreședinte al ANRE.

Specialist în furaje şi nutriţia animalelor, Neacșu de la Pro România ar urma să-i ia locul Henorel Soreaţă.
 

Citeşte mai multe despre:   Iulian Iancu,   marian neacsu_1,   PSD,   ANRE