Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iurie Leancă, despre susţinerea lui Victor Ponta: A făcut într-un an şi jumătate cât nu s-a făcut în relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău

Iurie Leancă, despre susţinerea lui Victor Ponta: A făcut într-un an şi jumătate cât nu s-a făcut în relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău

Un articol de: - 26 Sep 2014, 16:04
Foto: sfm.md Politică

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, îşi justifică susţinerea omologului său român, Victor Ponta, în lansarea candidaturii la prezidenţiale, prin faptul că premierul român a adus un aport important pentru statul vecin în timpul mandatului său.

"Am mers, într-adevăr, în calitate de prim-ministru pentru a susţine un alt prim-ministru. Mă bucur pentru această invitaţie. De obicei, noi invităm pe prietenii noştri să ne ajute în timpul campaniilor. Atunci când cineva face comentarii, vreau să se refere doar la un singur lucru: gazoduct, 20 milioane euro pentru grădiniţe - şi am văzut oamenii, bunicile fericite în satele unde nu au fost niciodată grădiniţe, vorbim de Muzeul Naţional, vorbim de viitorul teatru de la Cahul, mai vin ceva bani", a declarat premierul Iurie Leancă la postul naţional de televiziune, Moldova 1, conform portalului Unimedia, citat de Mediafax.

"M-am interesat câte vieţi omeneşti au fost salvate ca urmare a faptului că domnul Ponta, Guvernul pe care îl conduce, ne-a ajutat să extindem proiectul SMURD pe malul stâng al Prutului. Doar de când au venit aceste cinci autospeciale pe care ni le-a donat la 27 august, 75 de persoane din Republica Moldova au fost salvate. Doar pentru acest gest aş fi mers la Bucureşti pentru a-i mulţumi lui Ponta şi a-i spune că îl susţin în ceea ce face", a adăugat Iurie Leancă.

Premierul Moldovei susţine că gestul său de susţinere a venit ca o mulţumire „pentru un om care a făcut timp de un an şi jumătate cât nu s-a întâmplat în relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău”.

"Eu privesc aceste lucruri într-o manieră foarte pragmatică şi de corectitudine, inclusiv la nivel de relaţii interumane. În primul rând, suntem cetăţeni şi suntem oameni. Am mers acolo în calitate de prim-ministru şi aici m-am condus de interesul Republicii Moldova şi al cetăţenilor. Nu cred că cetăţenii nu apreciază acest gest, această atitudine a României. Nici lor nu le este uşor, dar iată găsesc aceşti bani pe care ni-i alocă cu maximă generozitate pentru că înţeleg că perioada prin care trecem noi este mai complicată", a declarat Iurie Leancă.

Premierul moldovean a mai susţinut că, în calitate de prim-ministru, îl va susţine în continuare pe Victor Ponta, dar, în calitate de membru al PLDM, va susţine un candidat de dreapta.

"Partidul va susţine doctrinar un candidat de centru-dreapta, ca membru al partidului voi face şi eu, eventual, acest lucru, dar ca prim-ministru îl voi susţine în continuare pe Ponta", a mai spus Iurie Leancă.

Iurie Leancă și explică susținerea față de Victor Ponta


Citeşte mai multe despre:   iurie leanca,   Victor Ponta,   alegeri prezidentiale
 
Loading...