Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Secretarul general al NATO, mesaj către Iohannis: România e un aliat puternic și angajat, care înțelege că, într-o lume din ce în ce mai imprevizibilă, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră

Secretarul general al NATO, mesaj către Iohannis: România e un aliat puternic și angajat, care înțelege că, într-o lume din ce în ce mai imprevizibilă, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Apr 2019, 10:49
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis un mesaj cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică. România este un aliat puternic și angajat, care contribuie la securitatea comună și la apărarea noastră colectivă, la misiunile și operațiile Alianței, a punctat oficialul.

Jens Stoltenberg a lăudat România pentru decizia sa de a aloca 2% din PIB pentru Apărare și de a-și moderniza forțele armate. ”România înțelege că într-o lume din ce în ce mai imprevizibilă, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră și trebuie să rămânem solidari pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri”, a mai notat acesta.

Stoltenberg a felicitat România cu ocazia acestei aniversări și i-a mulțumit pentru contribuția la această alianță.

Mesajul lui Jens Stoltenberg către Klaus Iohannis, potrivit DcNews

”Anul acesta marcăm aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, cea mai puternică Alianță din istorie.

Extinderea NATO a fost un mare succes, un catalizator pentru stabilitate și prosperitate. A îmbogățit Alianța noastră cu noi voci, noi experiențe și noi capabilități.

România, la fel ca toți Aliații NATO, beneficiază de angajamentul cel mai important al NATO: ne protejăm și ne apărăm reciproc de orice amenințare, provenind din orice direcție. Toți pentru unul și unul pentru toți!

România este un aliat puternic și angajat. Contribuiți la securitatea noastră comună și la apărarea noastră colectivă, la misiunile și operațiile Alianței.
În Afganistan am cunoscut unii dintre militarii români profesioniști care ajută la stabilizarea țării și prevenirea creării de refugii pentru teroriștii internaționali.
În Kosovo, ajutați la menținerea stabilității în regiunea Balcanilor de Vest.

În Polonia, ați contribuit la descurajarea agresiunii, ca membru al Grupului de Luptă multinațional.

De asemenea, găzduiți o facilitate pentru sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice și aveți o contribuție esențială la securitatea din regiunea Mării Negre, în domeniile terestru, aerian și maritim. Această regiune are o importanță strategică pentru securitatea euroatlantică și merită atenția și prezența noastră continuă.

Salut planurile României de a cheltui 2% din PIB pentru Apărare în acest an și de a moderniza forțele armate pe parcursul următorilor 10 ani. România înțelege că într-o lume din ce în ce mai imprevizibilă, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră și trebuie să rămânem solidari pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri.

Securitatea reprezintă fundamentul libertății și prosperității noastre.

Vă mulțumesc tuturor pentru contribuția deosebită la Alianța noastră.

Vă felicit cu ocazia acestei aniversări!"
 

Citeşte mai multe despre:   jens stoltenberg,   klaus iohannis,   nato
 
 
 
Loading...