Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Judecătoarea Aspazia Cojocaru, după ce a votat pentru invalidarea referendumului: "Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea"

Judecătoarea Aspazia Cojocaru, după ce a votat pentru invalidarea referendumului: "Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea"

Un articol de: - 21 Aug 2012, 15:30
Foto: botosaninews.ro Politică

Update 15:50: Aspazia Cojocaru s-a arătat indignată de declarațiile colegului său de la CCR, Ion Predescu, care a spus, în urma deciziei Curții, că „am luptat și noi cât am putut.” Aceasta a fost nemulțumită și de expresia „înclinarea balanței,” folosită în presă pentru a descrie faptul că ea a fost cea care a votat pentru întoarcerea lui Băsescu, în ciuda așteptărilor.

” a afirmat aceasta, conform Evenimentul Zilei.

Judecătorul Curții Constituționale Ion Predescu a confirmat că cea care a înclinat balanța în favoarea lui Traian Băsescu este Aspazia Cojocaru. Prin intermediul ei, s-a atins necesarul de șase voturi în favoarea revenirii lui Băsescu la Cotroceni.

Astfel, conform Gândul, cei șașe care au votat pentru invalidare au fost președintele CC, Augustin Zegrean, și judecătorii Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Puskás Valentin Zoltán  şi Aspazia Cojocaru.

De partea cealalată, cei trei care au votat pentru validare au fost Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader.

Anterior, Aspazia Cojocaru a afirmat că referendumul trebuia anulat, deoarece s-a bazat pe date false.

Marți, CCR a votat invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte, astfel că el se poate întoarce la Cotroceni.

 
 
 
Loading...