Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Juriștii USL au invocat greșit articole din Constituția României, în cererea de suspendare a lui Traian Băsescu

Juriștii USL au invocat greșit articole din Constituția României, în cererea de suspendare a lui Traian Băsescu

Un articol de: B1 TV - 05 Iul 2012, 15:45
Juriștii USL au invocat greșit articole din Constituția României, în cererea de suspendare a lui Traian Băsescu Politică

Juriştii USL nu cunosc Constituţia României. Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este întemeiată pe articole citate greşit. La o simplă verificare, se poate constata că juriştii au făcut apel la articole care nu au legătură cu motivaţia documentului. Joi, în plen, Toni Greblă, cel care a citit textul cererii de suspendare, nu a mai detaliat articolul în cauză.

Documentul depus în Parlament pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu cuprinde o listă de motive de suspendare, bazate,teoretic, pe articolele din Constituţie. La punctul II din document, iniţiatorii suspendării ne spun că:

„Președintele a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie. Prin declaraţiile susţinute în spaţiul public care contravin cu rolul  şi conduita unui preşedinte, Traian Băsescu a încălcat, în mod voit, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor  prevăzute în Constituţie la Art. 23 pct. 3.”

Juriştii de la USL citează articolul în cauză. Art. 23, pct. 3, conform documentului de suspendare: „Orice om care munceşte are dreptul la o retribuire echitabilă şi satisfăcătoare care să-i asigure atât lui, cât şi familiei sale, o existenţă conformă cu demnitatea umană şi completată, la nevoie, prin alte mijloace de protecţie socială”.

O simplă verificare a Constituţiei şi oricine poate afla că articolul este cu totul altul. Punctul 3, de la art. 23 spune simplu:

„Reţinerea nu poate depăşi 24 de ore” şi face referire la libertatea individuală a cetăţeanului.

Astăzi, în plenul parlamentului, senatorul Toni Greblă nu a mai revenit însă asupra prevederilor articolului. L-a menţionat doar şi a mers departe.

„Prin declaraţiile susţinute în spaţiul public care contravin cu rolul  şi conduita unui preşedinte, Traian Băsescu a încălcat, în mod voit, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor  prevăzute în Art. 23 pct. 3 din Constituţie”, a spus Toni Greblă.

Cererea de suspendare a USL conţine 7 motive pentru care Traian Băsescu ar trebui să plece de la Cotroceni. Printre acestea, se numără "uzurparea rolului premierului" şi "instigarea la nerespectarea deciziilor CCR".

Vezi AICI motivele USL pentru suspendarea lui Traian Băsescu.

AICI poți să vezi cum arată solicitarea privind
suspendarea șefului statului.

Juriștii USL au greșit cererea de suspendare a lui Băsescu
Embed:

Citeşte mai multe despre:   suspendare,   Traian Basescu,   Toni Grebla