Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Jurnalistul Oreste Teodorescu explică, în 10 puncte, de ce îl susține pe președintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni

Jurnalistul Oreste Teodorescu explică, în 10 puncte, de ce îl susține pe președintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Noi 2019, 14:20
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Jurnalistul Oreste Teodorescu a explicat, sâmbătă, de ce îl susține pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni, enumerând 10 episoade în care președintele în funcție a contribuit decisiv la nivel de politică internă, deși prerogativele sale se referă în specială la cea externă.

În primul rând, Oreste Teodorescu a reamintit episodul post-Colectiv, când președintele Klaus Iohannis a patronat crearea unui Guvern non-PSD, după cum o cerea „strada”. Tot actualul șef al statului, spune jurnalistul, l-a respins pe Liviu Dragnea ca premier și s-a opus propunerii Sevil Shhaideh.

Totodată, Oreste Teodorescu subliniază că președintele Klaus Iohannis a fost principalul adversar al inițiativelor PSD în materie de justiție, blocând o mare parte dintre proiectele controversate ale puterii de la acea vreme, care stârneau nemulțumirea partenerilor occidentali și de multe ori contrastau cu apartenența euroatlantică a României. În aceeași notă se înscrie și referendumul organizat de același Klaus Iohannis, în cadrul scrutinului europarlamentar din mai 2019.

Mai mult decât atât, șeful statului s-a opus propunerilor PSD-ALDE și în ceea ce privește parcursul economic al României, dat fiindcă a scos în lumină impactul negativ al OUG 114, spre exemplu, act normativ pe care l-a întârziat cu toate „armele” constituționale.

„La întrebarea de ce îl susțin pentru al doilea mandat pe presedintele Klaus Iohannis, răspund sintetic și comprimat:

1. A negociat un Guvern non-PSD după demisia lui Ponta, în acord cu ceea ce au așteptat oamenii după tragedia de la Colectiv.

2. L-a respins pe Dragnea ca premier, s-a opus propunerii Sevil Shhaideh.

3. A fost prezent la Guvern pentru a atrage atenția asupra riscului de adoptare a unei OUG privind siluirea Justiției

4. A fost prezent alături de oameni, în stradă, la protestele împotriva OUG 13, după adoptarea acesteia.

5 A atacat modificările Legilor Justiției la Curtea Constituțională.

6. A contribuit major la atacarea modificărilor Codurilor Penale, la Curtea Constituțională – mișcare prin care au fost blocate cele mai controversate propuneri propuse de PSD-ALDE.

7. A atras atenția cu argumente solide aspira măsurilor cu impact negativ în plan economic, decise sau discutate de Coaliția PSD-ALDE, așa cum a fost cazul cu OUG 114.

8. A blocat înființărea Fondului Suveran (despre care exista teama că va permite privatizarea unor domenii și companii strategice), prin atacarea Legii la Curtea Constituțională.

9. A contribuit la respingerea propunerilor controversate de miniștri făcute de Coaliția PSD-ALDE.

10. A organizat referendumul privind amnistia și grațierea prin Ordonanțele de Urgență în domeniul Justiției – referendum validat, care pune presiune pe politicienii care ar mai încerca modificări în acest domeniu”, a scris, sâmbătă, jurnalistul Oreste Teodorescu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Oreste Teodorescu,   Klaus Iohannis
 
Loading...