Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: Am propus președintelui Iohannis și liderilor politici un pact interetnic. Să încercăm să mai deconstruim din teamă, din prejudecăți, din stereotipuri, altfel nu vom reuși să mergem mai departe

Kelemen Hunor: Am propus președintelui Iohannis și liderilor politici un pact interetnic. Să încercăm să mai deconstruim din teamă, din prejudecăți, din stereotipuri, altfel nu vom reuși să mergem mai departe

Un articol de: - 17 Sep 2015, 18:38
Politică

Președintele UDMR, Kelemen Hunos, i-a propus, informal, președintelui Klaus Iohannis și partidelor parlamentare un pac interetnic.

Kelemen Hunos este de părere că România a luat-o pe un drum greșit în privința drepturilor minorităților naționale și se arată îngrijorat de situația minorităților din țara noastră.

După 2007, România, în ce privește drepturile minorităților naționale, a luat-o pe un drum greșit și încearcă, în continuare, să meargă pe un drum greșit.

Eu sunt îngrijorat din acest punct de vedere, de aceea am propus la începutul anului președintelui Iohannis, am vorbit cu colegii din Parlament, cu președinții partidelor parlamentare, informal, despre un pact interetnic, care în mare ar cuprinde în acest moment 3-4 puncte esențiale și ar însemna, cel puțin în acest moment, pentru o oarecare perioadă, înghețarea situației așa cum este la nivelul anului 2007-2011, cu legile adoptate și aplicarea legislației existente.

OK, nu suntem în stare să mergem mai departe, dar nu acceptăm, și nu acceptă nici un partid responsabil să susțină măsuri administrative și inițiative legislative prin care luăm din drepturi obținute (...) În ce privește propunerea mea privind acel pact interetnic, sigur nu am renunțat la această idee, dar trebuie să continuăm discuțiile și dezbaterile”, a declarat Kelemen Hunor, transmite Agerpres.

Liderul UDMR afirmă că este important pentru toată societatea românească stabilitatea și pacea socială, iar scopul pactului propus oficialilor români încă de la începutul anului este să detensioneze situația în Ardeal.

De aceea am inițiat cu FUEN acea inițiativă cetățenească (...) Încercăm să căutăm parteneri europeni, încercăm să căutăm parteneri pe scena internațională și încercăm să găsim parteneri în România, care înțeleg ceea ce credem noi că este important pentru toată societatea românească, pentru stabilitatea pe termen lung, stabilitatea și pacea socială în această țară, și care acceptă argumentele noastre și ne ajută împreună să încercăm să mai deconstruim din teamă, din prejudecăți, din stereotipuri, fiindcă sunt convins că altfel nu vom reuși să mergem mai departe”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

Citeşte mai multe despre:   maghiari,   UDMR,   Klaus Iohannis
 
Loading...