Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude

Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude

Un articol de: - 17 Oct 2014, 23:55
Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude Politică

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, vineri seară, la Târgu Mureş, că e dificil să se vorbească de relaţii de încredere între majoritate şi minoritate, cât timp sintagma de "stat naţional" din articolul 1 al Constituţiei exclude minoritatea maghiară.

"România, în sens etnic, nu poate fi stat naţional. E dificil să vorbim de relaţii de încredere între societatea majoritară şi minoritatea maghiară, cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude", a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El a adăugat că, de fapt, minorităţile, printre care şi cea maghiară, ar trebui să fie recunoscute ca elemente constitutive ale ţării, pentru că "realitatea este că în România trăiesc mai multe minorităţi".

El a adăugat că acest "capital de încredere" este foarte important şi că, într-o Românie puternică, trebuie rezolvată, pe termen mediu şi lung, şi această situaţie a minoritarilor.

 

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor