Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor este noul președinte al UDMR: "Vom dezvolta relații corecte și cu Guvernul din Ungaria"

Kelemen Hunor este noul președinte al UDMR: "Vom dezvolta relații corecte și cu Guvernul din Ungaria"

Un articol de: - 26 Feb 2011, 20:49
Kelemen Hunor este noul președinte al UDMR: "Vom dezvolta relații corecte și cu Guvernul din Ungaria" Foto: evz.com Politică

Actualul ministru al Culturii şi fost candidat la prezidenţiale Kelemen Hunor a fost ales, sâmbătă seară, preşedinte al UDMR, în cadrul Congresului reunit la Oradea, cu 371 de voturi.

Kelemen Hunor a declarat după alegerea sa: “Aş dori să mulţumesc celor 10.000 de oameni care m-au sprijinit prin semnătura lor, precum şi organizaţiilor regionale. Doresc să fiu preşedintele puternic al unei uniuni puternice. Multumesc preşedintelui Marko Bela pentru încrederea pe care mi-a acordat-o începând din 1997, când am intrat în UDMR. De luni, începem un nou capitol şi ne pregătim pentru alegerile locale din 2012. Pentru toţi maghiarii din Transilvania, UDMR este deschis şi îi va primi pe toţi, vă rog să acceptaţi mâna întinsă de la acest pupitru. Trebuie să ne unim şi vom avea succes, dacă dezvoltăm relaţii corecte şi cu Guvernul din Ungaria. Promit să fiu un preşedinte bun pentru o uniune bună, citându-l pe preşedintele Marko Bela”.

Vezi AICI ce au declarat Boc, Ponta și Antonescu la Congresul UDMR.

Un apropiat al fostului președinte al partidului, Marko Bela, Kelemen Hunor a declarat la Congresul UDMR că Uniunea are nevoie de stabilitate în perioada următoare: "Nu avem nevoie de haos, ci de o atitudine calculată."

Kelemen Hunor, votat de aproape 70% dintre alegători

Kelemen Hunor a câştigat alegerile pentru şefia partidului cu 371 de voturi,aproape 70%, în timp ce ceilalţi doi candidaţi, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely, au obţinut 118 şi, respectiv, 47 voturi. În total au votat 538 de persoane, doar două voturi fiind declarate nevalide.

Fiecare dintre cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al UDMR a avut la dispoziţie zece minute pentru a-şi expune programul şi trei minute pentru a răspunde la declaraţiilor adversarilor.

În cadrul discuţiilor, Olosz Gergely l-a atacat în repetate rânduri pe noul preşedinte al UDMR, întrebând de ce Marko Bella mai are nevoie de un birou ca să fie în spatele lui Kelemen Hunor. Olosz Gergely a adăugat că nu este “omul nimănui”, nici al preşedintelui Băsescu, nici al lui Ludovic Orban.

Kelemen Hunor, noul lider al UDMR


Un grup de 555 de delegaţi şi peste o sută de invitaţi din România, Ungaria, Slovacia şi Serbia participă la cel de-al X-lea Congres al UDMR, care are loc sîmbătă şi duminică la Oradea.

"371 de delegaţi au fost aleşi de organizaţiile judeţene, organizaţiile de tineret şi platformele ideologice din cadrul Uniunii, iar ceilalţi sunt participanţi de drept deoarece sunt miniştri, secretari de stat, membri ai Prezidiului Executiv al UDMR şi ai Consiliului Reprezentanţilor Unionali", a anunţat comisarul responsabil de organizarea Congresului UDMR, Kovacs Peter.

Congresul care se desfăşoara la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, aflată în centrul oraşului, se va încheia duminică, la ora 14.00.

Află mai multe detalii despre Congresul UDMR de sâmbătă

Kelemen Hunor, primele declarații


Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   UDMR,   congres,   Ungaria