Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: Până când nu se va stabili situația în Orientul Mijlociu, nu putem spune că am rezolvat problema. UE nu este capabilă să protejeze frontierele externe

Kelemen Hunor: Până când nu se va stabili situația în Orientul Mijlociu, nu putem spune că am rezolvat problema. UE nu este capabilă să protejeze frontierele externe

Un articol de: - 09 Sep 2015, 12:14
Kelemen Hunor: Până când nu se va stabili situația în Orientul Mijlociu, nu putem spune că am rezolvat problema. UE nu este capabilă să protejeze frontierele externe Politică

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut miercuri o declarație de presă despre problema migrație, spunând că, până când nu se va rezolva problema în Orientul Mijlociu, nu putem spune că am rezolvat problema.

"Până când nu se va stabili situația în Siria, în Irak, atunci nu putem spune că am rezolvat problema. Permanent va exista o plecare și o sosire (în Europa n.r.), până nu se rezolvă problema din Orientul Mijlociu. Orientul Mijlociu este o zonă de conflict și asta înseamnă că toată lumea are o problemă permanentă.

Uniunea Europeană nu este în stare, în această formă, să rezolve o astfel de presiune. Trebuie să existe o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene"
, a spus Kelemen Hunor.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va prezenta miercuri noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii.

Anunţul se va face în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, la Strasbourg. (Detalii AICI)

Potrivit unei surse europene citate luni de Reuters, România ar urma să primească peste 6.300 de solicitanți de azil în cazul în care noua schemă va fi adoptată de liderii statelor membre ale UE.

Conform propunerii precedente a CE, din luna mai, România ar fi urmat să primească 1.705 solicitanți de azil, dintr-un total preconizat de 40.000. Însă, noua schemă prevede că în România ar trebuie să fie relocați alți 4.646 de refugiați, dintr-un total suplimentar de 120.000. Astfel, dacă liderii europeni vor fi de acord cu noua schemă, România ar urma să primească în total 6.351 de solicitanți de azil, dintr-un total estimat de 160.000.

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   Orientul Mijlociu