Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: Regionalizarea nu se va mai face, nu se poate fără amendarea Constituției

Kelemen Hunor: Regionalizarea nu se va mai face, nu se poate fără amendarea Constituției

Un articol de: - 15 Noi 2013, 17:24
Politică

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, că regionalizarea nu se va mai face întrucât fără amendarea Constituției nu pot să faci regiuni administrative, relatează Agerpres.

„Nu se va mai face fiindcă nu se face amendarea Constituției. Nu văd ca, în următorul an, să se facă amendarea Constituției. Fără amendarea Constituției, nu poți să faci regiuni administrative”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a susținut că s-a încercat o „regionalizare mascată”, prin reorganizarea direcțiilor financiare.

„Cred că încet, încet își dau seama că au făcut o prostie, este un eșec, nu funcționează, deciziile sunt duse la distanță foarte mare de contribuabili, deci deciziile se iau foarte încet și, din acest punct de vedere, eu cred că și veniturile la buget au suferit. A fost o prostie. Eu consider în continuare că a fost o greșeală”, a spus liderul UDMR.

Acesta spune că regionalizarea este un subiect „care nu are nicio șansă în perioada următoare”.

„Despre regiunile de dezvoltare în schimb aș vrea să vorbim, ar trebui să gândim în așa fel încât să avem regiuni mai mici, din trei, maximum 4 județe, regiuni mai coerente, regiuni care au o oarecare tradiție istorică, nu numai din punct de vedere cultural, dar și economic și social. Fiindcă, altfel, nu va funcționa, altfel iarăși discrepanța va crește, așa cum am constatat că s-a întâmplat atât în perioada de preaderare, cât și în perioada de postaderare”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   regionalizare
 
 
 
Loading...