Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică KELEMEN HUNOR intervine în SCANDALUL MOMENTULUI! Mesaj DISPERAT către PREMIERUL DĂNCILĂ și CARMEN DAN: “Cer IMEDIAT să se OPREASCĂ…”

KELEMEN HUNOR intervine în SCANDALUL MOMENTULUI! Mesaj DISPERAT către PREMIERUL DĂNCILĂ și CARMEN DAN: “Cer IMEDIAT să se OPREASCĂ…”

Un articol de: - 15 Mar 2018, 20:36
KELEMEN HUNOR intervine în SCANDALUL MOMENTULUI! Mesaj DISPERAT către PREMIERUL DĂNCILĂ și CARMEN DAN: “Cer IMEDIAT să se OPREASCĂ…” Politică

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, într-un discurs rostit joi la Satu Mare, Guvernului, premierului și ministrului de Interne să oprească acțiunile prefecților din Covasna și Harghita. Reprezentanții Guvernului în teritoriu au luat măsuri împotriva primarilor care decorează localitățile în culorile steagului maghiar.

El a afirmat că România a făcut regrese în privința garantării drepturilor naționale și lingvistice ale naționalităților.

"Raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului cadru pentru protecția minorităților a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naționale și lingvistice ale minorităților, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu. Astăzi, ar fi și un act revoluționar și dacă instituțiile implicate nu ar prezența într-o lumina ireală acest subiect, ci ar începe să aplice corecțiile necesare, așa cum propune și raportul nostru paralel. În schimb, ei continuă să deformeze realitatea, susțînând că au creat un stat model, exemplar, în timp ce prefectul de Covasna pedepsește primarii care decorează localitățile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naționale. Cer pe această cale Guvernului, premierului și ministrului de Interne să oprească acțiunile prefectilor din Covasna și Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile și stresante!", a declarat Kelemen Hunor.

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   UDMR,   Viorica Dancila,   Carmen Dan