Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor (UDMR), despre cazul Ditrău: „Orice fel de ură, orice fel de sentimente artificial sau mai puțin artificial create împotriva altora nu sunt acceptabile”

Kelemen Hunor (UDMR), despre cazul Ditrău: „Orice fel de ură, orice fel de sentimente artificial sau mai puțin artificial create împotriva altora nu sunt acceptabile”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Feb 2020, 15:02
Foto: Facebook / Kelemen Hunor Politică

Kelemen Hunor a respins categoric ipoteza potrivit căreia cazul satului Ditrău, unde trei etnici din Sri Lanka s-au lovit de reacțiile xenofobe ale localnicilor, ar veni ca urmare a politicilor anti-migrație pe care o promovează guvernul Viktor Orban de la Budapesta.

Întrebat într-un interviu pentru RFI cum le răspunde celor care acuză UDMR că a avut reacții neconvingătoare în cazul Ditrău și că localnicii sunt influențați de politica anti-migrație a Guvernului de la Budapesta, Kelemen Hunor a replicat: „Doar să arunci responsabilitatea în altă parte este forma cea mai ușoară de a scăpa tu de responsabilitate. Până la urmă, vorbim de România. Autoritățile românești, instituțiile statului român, clasa politică, inclusiv eu, inclusiv oricare politician român are vreo responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în această țară și pentru comunitatea maghiară sau nu are? Sau putem să spunem că doar alții sunt responsabili pentru ce se întâmplă în țara noastră? Nu se poate accepta așa ceva”.

Kelemen Hunor spune că în cazul Ditrău „e o problemă extrem de delicată. Ceea ce s-a întâmplat din punctul meu de vedere nu este admisibil, nu este de acceptat. Orice fel de ură, orice fel de sentimente artificial sau mai puțin artificial create împotriva altora nu sunt acceptabile”.

Liderul UDMR precizează că „nu e singurul caz din Ditrău, a fost mult mediatizat acest caz, dar lucruri similare s-au întâmplat și în alte localități. A plecat totul de la un conflict local între firma din Ditrău și foști angajați de acolo. Și Avocatul Poporului și autoritățile care au mers și au făcut verificări au stabilit acest lucru și sunt convins că dintr-o altă abordare, nu e bine să pui etichete pe o comunitate întreagă, când e vorba de câteva persoane acolo (...). Eu resping orice formă de ură, dar în același timp nu pot accepta stigmatizarea unei comunități”.

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   UDMR
 
Loading...